Ontspannende massage cursus

Wil jij je partner goed kunnen masseren? Dan moet je veel oefenen! Door iemand vaak te masseren, leer je vanzelf wat hij of zij prettig vindt. Het kan tevens nuttig zijn om een massage cursus te volgen. Tijdens een massage cursus kom je in aanraking met de verschillende onderdelen van het masseren. Je leert de standaardtechnieken waarmee je iemand heerlijk kunt laten wegdromen. Een massage cursus richt zich meestal op een bepaald onderdeel van het lichaam, maar dat is niet altijd het geval. Welke massagetrainingen zou je kunnen volgen?

  • Introcursus
  • Hoofdmassage
  • Stoelmassage

Voordat je begint met masseren is het belangrijk om een introcursus te volgen. De introcursus is niet direct gericht op één specifiek lichaamsdeel, maar richt zich op het aanleren van verschillende basistechnieken. Je leert werken met de armen, handen, de rug, de nek, het hoofd en de benen en voeten. Wanneer je de basistechnieken eenmaal beheerst, kun je daarna specialiseren op een bepaald gebied. Deze massage cursus vindt een goede balans tussen theorie en praktijk. Om goed te kunnen masseren, is het belangrijk dat je weet hoe het lichaam in elkaar steekt. Zo leer je op speelse wijze over het kneden van spieren en het vinden van drukpunten. Vervolgens breng je deze theoretische kennis in de praktijk. Je oefent op elkaar, of op getrainde acteurs. Deze kunnen je precies vertellen waar je aan moet denken en op welke momenten je mistast. Een introcursus is geschikt voor particulieren. Je leert hier dus niet hoe je professioneel moet masseren. Heb je hier wel interesse in? Dan kan het de moeite waard zijn één van de beroepsopleidingen te volgen. In dat geval sta je over een paar jaar misschien zelf de introcursus te geven! Een massage cursus leert je ontzettend veel over het menselijk lichaam. Iemand zal zich helemaal ontspannen wanneer hij of zij bij jou in de stoel gaat liggen. Aan het einde van de cursus mag je al het gebruikte lesmateriaal gewoon houden. Je kunt alle theorie die je hebt geleerd daardoor altijd nog eens rustig terugkijken.

Massage cursus: hoofd- en stoelmassage

Een hoofdmassage is echt een geval apart. Het is een hele uitdaging om het hoofd op een correcte manier te masseren. Veel massageopleidingen staan helaas maar kort stil bij deze vorm van massage.  Wil je beter worden in het masseren van het hoofd? Dan is het belangrijk om een gespecialiseerde cursus te volgen zodat je weet wat je doet. Tijdens deze massage cursus sta je uitgebreid stil bij de voordelen van een hoofdmassage. Verder leer je in welke gevallen het beter is om niet te masseren. Bij bepaalde pijntjes kan het bijvoorbeeld beter zijn niet te veel druk uit te oefenen, terwijl op andere momenten je juist wel moet doorzetten. Vervolgens ga je praktisch aan de slag. Je leert de fijnste massagetechnieken voor een gezicht- of schoudermassage. Hoe lang een massage duurt is helemaal aan jou. Je kunt verschillende technieken combineren of herhalen, om de massage langer te laten duren. Een massage cursus is niet voor iedereen; je hebt wel wat doorzettingsvermogen nodig! Bij een stoelmassage masseer je in de meeste gevallen door de kleding heen. Omdat je minder goed kunt voelen waar je moet zijn, is dit ook een hele uitdaging!

Vind de beste massageopleiding Op https://www.edubookers.com/trainingen/sport-en-vitaliteit/massage vind je de beste massagecursussen tegen scherpe prijzen. Op deze site worden honderden trainingen met elkaar vergeleken. Zo volg je altijd een cursus waar je echt iets leert. Of het nu gaat om een introcursus of de massage van het hoofd, hier ben je aan het juiste adres! Klik snel op bovenstaande link en bekijk alle mogelijkheden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn