Op zoek naar een hypotheekadviseur in Tilburg

Op een gegeven moment weet je het zeker: jij en je partner zijn toe aan een nieuwe stap. Je bent al jaren bij elkaar en hebt meerdere (huur)huizen samen versleten. Je kent elkaar door en door en weet precies wat de ander wilt, wenst en eist in een nieuwe woning en zeg nou zelf: waarom nog huren? De huurprijzen tegenwoordig zijn ongekend hoog en feitelijk is een huis huren geldverspilling. Je betaalt immers niks af en stort simpelweg maandelijks een veel te hoog bedrag op de rekening van een huisjesmelker. In tegenstelling: momenteel is de hypotheekrente weer laag, terwijl de huizenprijzen weer aan het stijgen zijn. Voor ons was het dan ook duidelijk: we gaan samen een huis kopen. Niettemin is een huis kopen (en eerst nog vinden) een enorme klus. Daarom zochten we eerst een hypotheekadviseur, en wel in Tilburg – onze beoogde bestemming. Omdat het momenteel weer gunstig is om een huis te kopen is de markt voor hypotheekadviseurs ook hier enorm onoverzichtelijk. Een snelle Google search met de zoektermen ‘hypotheekadviseur’ en onze plek ‘Tilburg’ leidde ons echter al snel tot de Hypotheekshop, bereikbaar op hypotheekshop.nl. Voor ons specifiek kwam dat dus neer op: hypotheekshop.nl. In deze recensie vertel ik iets over onze ervaring met dit bedrijf.

Waarom specifiek voor deze hypotheekadviseur in Tilburg gekozen?

Zoals gezegd zijn er momenteel zeer veel spelers op de markt als hypotheekadviseur in de omgeving Tilburg. Niettemin hadden we gelijk een goed gevoel bij de Hypotheekshop. Niet alleen hadden ze een prettige en overzichtelijke site, maar ze beantwoordden ook precies aan onze wensen! Dit waren:

  • Onafhankelijkheid en objectiviteit qua advies (dus geen verborgen agenda’s)
  • Vakkundige adviseurs, met veel expertise in het vak
  • Kennis, inzicht en veel ervaring
  • Een marktconforme prijs, goed voor ieder budget

De Hypotheekshop voldoet ruim aan deze eisen. Wat vooral opviel is dat de hypotheekadviseurs zelf ook allemaal in de regio woonachtig zijn, dus hebben ze echt binding met, en inzicht in de lokale markt. Daarnaast zijn ze onafhankelijk. De hypotheekadviseurs van Hypotheekshop Tilburg vergelijken altijd meerdere aanbieders, zodat er nooit sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Iets waarvoor onze omgeving ons meermaals voor had gewaarschuwd. De huizenmarkt leek toch altijd een wat schimmige wereld te zijn, maar deze hypotheekadviseurs in Tilburg namen dat vooroordeel gelijk uit de weg. In een eerste gesprek – die overigens gratis was – werd uitgebreid onze financiële speelruimte besproken en kregen we via hun zogeheten Woningscan gelijk inzicht in onze mogelijkheden. Daarnaast werden we gelijk ingeschreven als woningzoekende. Hierdoor kregen we meteen nieuwe informatie over huizen die nog niet eens op de welbekende woningsite Funda waren verschenen. De hypotheekadviseurs van Hypotheekshop Tilburg hebben inmiddels meer dan 35 aanbieders in hun netwerk. Samen werden we professioneel begeleid in het overwegen van verschillende soorten hypotheken en ook woningen in Tilburg.

Een aanrader!

Om ons heen horen we vaak dat een huis zoeken een vreselijke ervaring kan zijn. In onze vriendenkring heeft het zelfs al tot een scheiding geleid! Wat een contrast met onze ervaring. Bij de hypotheekadviseurs in Tilburg van De Hypotheekshop was het gelijk raak: een prettig gesprek, een goed advies en gelijk legio mogelijkheden. In totaal hadden we slechts drie afspraken nodig met de hypotheekadviseurs om een prachtige nieuwe woning in Tilburg te ontdekken. Het was even spannend, maar na goed overleg en deskundig advies hebben we de financiering rond kunnen krijgen, en wonen we inmiddels al twee maanden in onze nieuwe woning. Dit was nooit gelukt als we niet konden bouwen op de De Hypotheekshop. Ik kan het iedereen aanraden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn