Openhaarden Amsterdam

Haardencentrum-hoevelaken - Openhaarden AmsterdamWaar denk jij aan bij een openhaard? Kerstavonden als klein kind, aan het eind van de middag opwarmen na een koude herfstdag? Met de familie warme chocolademelk drinken? Hoe je ook aan een openhaard terugdenkt, iedereen weet één ding: een openhaard is ontzettend gezellig. Met een knisperend vuurtje krijgt elke kamer een uniek warme en veilige sfeer. In vrijwel elke grote stad is het erg eenvoudig om aan een eigen haard te komen. Bijvoorbeeld in Amsterdam zijn er veel aanbieders van openhaarden. Het assortiment aan openhaarden in Amsterdam is zeer divers. Aanbieders leveren stuk voor stuk haarden van uitstekende kwaliteit. Wanneer je op zoek bent naar openhaarden in Amsterdam neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij Haardencentrum Hoevelaken. Zij verkopen allerlei diverse soorten brandhaarden:

  • Standaard openhaarden
  • Houtgestookte haarden
  • Gasgestookte haarden

Standaardhaarden in Amsterdam zijn bij Hoevelaken eenvoudig te bestellen. Een standaard openhaard heeft geen glas. Dit heeft een aantal consequenties. In de eerste plaats voel je de warmte van de openhaard. Dit is ontzettend gezellig. Veel mensen denken vaak terug aan de lange winteravonden in het ouderlijk huis, met zijn allen voor het haardvuur. Wanneer je ditzelfde gevoel wilt terughalen met openhaarden in Amsterdam dan kom je met een standaard haardvuur het dichtst in de buurt. Je hoort het knisperen van de houtblokken in het vuur, voor de ultieme beleving. Een andere consequentie van dit type openhaard is dat deze gevaarlijker kan zijn wanneer er kinderen in het spel zijn. Als je zelf niks voor het vuur plaatst, een schot of tralies, kunnen kinderen in de haard kruipen of te dicht bij de vlammen komen. Van veilige openhaarden, in Amsterdam of elders, kunnen kleinere kinderen ook gewoon genieten. Zij voelen de lekkere warmte van het vuur en genieten van het mooie vlammenspel. Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen van een standaard openhaard. De grote van de haard is zelf te bepalen. Openhaarden in Amsterdam kunnen soms niet al te groot zijn, omdat in het centrum de woningen niet al te groot zijn. Ook de hoeveelheid hout kan helemaal zelf bepaald worden. Tijdens het branden deze blokken verschuiven, of nieuwe blokken toevoegen, geeft een zeer voldaan gevoel. Ook is het bij een standaard haard mogelijk om een eigen ontwerp te maken. Een ontwerp kan helemaal toegespitst worden op jouw wensen. Openhaarden in Amsterdam hoeven er dus niet allemaal hetzelfde uit te zien.

Andere typen openhaarden Amsterdam

Naast de standaard openhaard zijn ook andere openhaarden in Amsterdam beschikbaar. We praten hier specifiek over houtgestookte en gasgestookte haarden. Een houtgestookte haard werkt weliswaar ook met hout, maar het vuur zit achter glas en de haard is dan ook vaak van een bepaald ontwerp. Voor dit type haarden is ook niet altijd een schoorsteen nodig. De rook kan ook op andere manieren worden verwerkt. Enkele voordelen van met name gashaarden zijn het gemak, de veiligheid, en de mooie ontwerpen. Je hoeft geen vuur te maken, je drukt op een knop en de haard begint te branden. Dankzij het glas zijn kinderen goed beschermd tegen de vlammen en kunnen er geen vervelende ongelukken gebeuren. Tot slot worden deze types openhaarden voor Amsterdam ontwikkeld en passen dus in veel verschillende typen woningen in onze hoofdstad. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een bepaald model niet in jouw huis toepasbaar is. Fronthaarden, hoekhaarden en zelfs driezijdige modellen, bijvoorbeeld voor in het midden van de kamer, zijn allemaal beschikbaar. Een speciaal voordeel van de driezijdige haard is dat deze vanuit de hele kamer te bekijken is. Zo kunnen mensen zich verspreiden door het interieur en toch genieten van een prachtig zicht op de haard. Een combinatie tussen een houtgestookte en gasgestookte kachel is ook mogelijk. Hierbij wordt er minder gas gebruikt, maar kan er wel gekozen worden om de kachel op deze manier aan te steken. Er zijn heel veel standaardopties beschikbaar. Wanneer u op zoek bent naar openhaarden in Amsterdam neem dan rustig de tijd al deze mogelijkheden te bekijken!

Openhaarden Amsterdam; een eigen ontwerp

Voordat je een eigen ontwerp maakt voor jouw openhaard moet je een aantal dingen goed bekijken:

  • De ruimte die je hebt in het huis
  • Het materiaal dat je wilt gebruiken
  • Welk type haard je wilt gebruiken

Natuurlijk is indeling van het interieur en het huis als geheel erg belangrijk bij het bepalen van een juiste positie van de haard. Het bepalen van de ruimte die je gaat gebruiken is de eerste stap. Vaak wordt natuurlijk een woon- of zitkamer gebruikt, maar soms worden haarden ook in slaapkamers of badkamers geplaatst. De indeling van het huis bepaald ook welk type haard gebruikt kan worden. Er zijn bepaalde eisen aan een goede afvoer van rook en warme lucht en dit moet goed worden bekeken. Nadat een goede locatie is gekozen moet ook een materiaaltype worden uitgezocht. Deze keuze heeft natuurlijk te maken met eigen smaak, maar ook met de financiële mogelijkheden. Openhaarden in Amsterdam hoeven helemaal niet duur te zijn, het is dus goed mogelijk een mooi ontwerp te maken tegen een relatief lage prijs. Tot slot, werp nog eens een blik op de verschillende types. Er zijn verschillen in verbruik, in rendement, in gevoel en natuurlijk ook in geluid. Weeg goed af wat voor jou het belangrijkst is. Openhaarden in Amsterdam, wie wil dat nou niet? Eigenlijk zou elk huis er een moeten hebben! Neem vandaag nog contact op met een aanbieder in de buurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn