Plaatsen van een carport

Terhuurnebv - CarportEen carport beschermt je auto of je caravan tegen weer en wind. Wanneer je langere tijd weg bent of je vervoersmiddel simpelweg wilt beschermen tegen de kou dan is een carport ideaal. Met een eenmalige aanschaf bescherm je meerdere voertuigen voor tientallen jaren tegen de elementen. Het bouwen van een carport is een heel karwei. Je hebt een professionele aanbieder nodig waar je op kunt vertrouwen. Een aanbieder die je kunt vertrouwen is Ter Huurne. Al meer dan 40 jaar heeft Ter Huurne ervaring met serres en glassystemen. Ze leveren carports van de beste kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. Wanneer je een carport laat bouwen moet je altijd met een paar dingen rekening houden. Het is belangrijk je eigen gedachten op een rijtje te krijgen. Er zijn een aantal keuzes die je moet maken:

  • Wel of geen vergunning
  • Losstaand of vast
  • Kleur
  • Afwerking van het profiel

In de eerste plaats moet je bedenken of je een vergunning wilt aanvragen voor de carports. Een vergunning is in de meeste gevallen nodig wanneer de carport voor de voorgevel wordt gebouwd. In de meeste gevallen is het verstandig om slim te zijn en sowieso een vergunning aan te vragen. Ter Huurne kan je hier prima mee helpen. Zij beschikken over een professional die binnen korte tijd een vergunning voor je kan aanvragen. Natuurlijk kost het aanvragen van een vergunning tijd en geld, hier zul je rekening mee moeten houden. In de tweede plaats is het cruciaal om te bepalen of de overkapping aan het huis vast moet zitten of los moet staan. Een losstaande carport kan handig zijn, de auto staat immers niet zo dicht bij het huis, maar kan ook nadelen hebben. Wanneer het regent moet je naar de overkapping rennen en raak je zelf alsnog doorweekt. Ook kan een losstaande carport een grote hoeveelheid ruimte van de oprit innemen. Maak afhankelijk van de ruimte en voorkeuren die je hebt een weloverwogen keuze. De kleur van de carport en het glas dat wordt gebruikt is ook aan te passen. De kleur lijkt misschien onbelangrijk maar kan toch van belangrijke waarde zijn. De waarde van je (woon)huis gaat in de regel omhoog wanneer je een carport laat plaatsen. Wanneer de structuur echter totaal niet aansluit bij de kleuren van het huis kan het een doorn in het oog zijn. Bij de eventuele verkoop van een woning kan dit dus serieuze gevolgen hebben. Tot slot de afwerking van de profielen. Bij Ter Huurne worden de aluminium profielen (de buizen die het glas in de lucht houden) altijd afgewerkt met een qualicoat. Deze coat beschermt het materiaal tegen verwering. Het aanbrengen van een coat is altijd verstandig!

 De bouw van een carport

Wanneer je alle nodige keuzes hebt gemaakt kan begonnen worden met de bouw van de carport. Dit is een proces dat enkele dagen kan duren. Tijdens de bouw zullen nog een aantal zaken aan je gevraagd worden. Het is goed dat je hier van te voren een mening over vormt. Een belangrijke vraag is natuurlijk welk voertuig onder de carport geplaatst gaat worden. Dit heeft tevens invloed op de hoogte van het profiel. Vaak kiezen mensen om de stalling geschikt te maken voor één of twee auto’s en niet voor een caravan of camper. Een caravan of camper kan, in periodes waarin deze niet wordt gebruikt, simpel in een tijdelijke stalling worden geplaatst. Een auto wordt doorgaans het hele jaar gebruikt en het is juist zaak om deze in de winter te beschermen tegen vorst en neerslag. De keuze is echter helemaal aan jezelf. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hoge carport waar je vervolgens toch gewoon een normale auto onder stalt. Een nadeel hiervan is dat met een beetje wind de neerslag dan toch op de auto terecht komt. Hierbij speelt de locatie van de overkapping ook een rol. Wanneer je een hoogte hebt bepaald moet je nog een specifiek ontwerp kiezen. Ter Huurne levert tientallen ontwerpen die allemaal kunnen worden aangepast aan je persoonlijke smaak. Op de website http://www.terhuurnebv.nl/carports kun je een mooi overzicht vinden van de opties die er zijn. Bovendien krijg je hier veel meer tips bij het plaatsen van een carport. Wanneer je dus echt de intentie hebt om te beginnen met bouwen kun je hier veel meer informatie vinden.

Een gratis offerte

Het plaatsen van een carport is in iedere situatie weer anders. Het is daarom soms lastig om van te voren aan te geven hoeveel geld je precies kwijt zult zijn. Daarom bieden veel bedrijven, waaronder Ter Huurne, een gratis offerte aan. Wanneer je contact opneemt en je plannen uitlegt krijg je snel persoonlijk advies dat past bij je situatie. Ook krijg je een beter beeld van het specifieke kostenplaatje. De gratis offerte is bovendien geheel vrijblijvend. Wanneer je dus uiteindelijk toch besluit dat het allemaal te veel geld gaat kosten kun je zonder problemen uit het project stappen. Mocht je er toch allemaal niet uitkomen op de website, dan kun je altijd een bezoek brengen aan de locatie van Ten Huurne in Haaksbergen. Je wordt dan verwelkomt met een kop koffie en met deskundig advies. Dit kan je helpen om de knoop door te hakken. Bedenk wel dat de zaak specifieke openingstijden heeft. Deze zijn gewoon op de website te vinden. Op zondag is de winkel gesloten en de rest van de week variëren de tijden. Bekijk dit dus eerst even voor je langsgaat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn