Polsbrace helpt bij polsklachten

Steeds meer mensen hebben last van klachten aan hun pols, een polsbrace kan hier bij helpen en de pijnklachten doen afnemen. Waardoor ontstaan nu deze klachten? In veel gevallen ontstaan ze doordat mensen keer op keer dezelfde bewegingen maken. Dit kan bijvoorbeeld op de werkvloer zijn, maar ook in huis, door bijvoorbeeld vaak schoonmaakdoekjes uit te wringen. Dit kan dan leiden tot pijnklachten die niet zomaar weer over gaan. Er zijn verschillende redenen om een polsbrace te gaan dragen, er zijn verschillende aandoeningen aan de pols die hier aanleiding toe kunnen geven, zoals:

  • carpaal tunnel syndroom, waarbij beknelling van de zenuwen ontstaat
  • speling in het polsgewricht
  • herhaalde bewegingen, waardoor scheurtjes in de pezen ontstaan

Het best is het natuurlijk om te voorkomen dat klachten ontstaan, hoewel sommige klachten aangeboren zijn en dus niet voorkomen kunnen worden. Maar polsklachten door herhaalde bewegingen kun je natuurlijk wel voor zijn, door te zorgen voor meer afwisseling in de taken die je uit moet voeren. Door jezelf aan te wennen dat je niet continu dezelfde soort handelingen achter elkaar uitvoert, kun je voorkomen dat je op termijn niet anders kunt dan een polsbrace gaan dragen. En hoewel een brace een goede oplossing is, is klachten voorkomen natuurlijk nog prettiger.

Verschillende soorten polsbrace

Heb jij al polsklachten? Dan is het dragen van een polsbrace een uitstekend idee. Deze zorgt er voor dat het polsgewricht goed ondersteund wordt bij het strekken en het buigen van het gewricht. Deze steun zorgt ervoor dat de pijnklachten afnemen en dat het gewricht zich kan herstellen. Bovendien is het zo dat een brace heel comfortabel aanvoelt en daarnaast is het natuurlijk ook een prettig idee dat je er zeker van kunt zijn dat je een goede ondersteuning hebt. Ga jij op zoek naar een polsbrace, dan zul je zien dat er verschillende modellen te krijgen zijn. Zo hebben de meeste een kleine uitsparing waar de duim doorheen gestoken moet worden, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een variant waarbij ook de duim ingezwachteld wordt. Daarnaast zijn er kortere en langere modellen verkrijgbaar. En ook de manier waarop de pols ingezwachteld wordt, de manier waarop de brace vastgemaakt wordt, verschilt. Daarnaast zijn er ook nog diverse verschillen in model, waardoor de steun op een bepaalde plek gelegd wordt. Een polsbrace uitkiezen doe je dus niet zomaar even, het is belangrijk dat er voor het juiste exemplaar gekozen wordt. Alleen dan zorg je ervoor dat de klachten echt goed verholpen worden.

Veel keus bij All4Fysio

Soms word je door je arts of therapeut gewezen op het feit dat het dragen van een polsbrace nodig is en deze zal dan ook meteen een specifiek model opgeven, zodat hij of zij zeker weet dat je een geschikt exemplaar zult dragen. Maar als je op eigen initiatief een brace uit gaat zoeken, dan kun je natuurlijk twijfelen over welke voor jou nu het meest geschikt is. Kijk je op de site van All4Fysio, dan zul je zien dat je bij hen kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten polsbraces. Gelukkig hebben zij een pagina met informatie over het uitkiezen van de juiste polsbrace. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met hun klantenservice en hen vragen wat in het geval van jouw specifieke klachten de beste oplossing is. Zij kunnen jou hier zeker in adviseren. Dit geldt niet alleen voor het kiezen van het juiste model, maar ook voor het kiezen van de juiste maat. Door hen advies te vragen, weet jij zeker dat je de juiste polsbrace koopt en zo zorgt voor goede ondersteuning van jouw pols.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn