Snel geld nodig? Overweeg dan om particulier te lenen

We hebben niet altijd evenveel controle over onze bankrekening. We hebben onze vaste lasten en deze blijven redelijk stabiel. Maar je inkomsten zijn niet altijd even stabiel. Je kunt bijvoorbeeld je baan verliezen. Het kan ook gebeuren dat je minder uren kunt werken. En als je in de zorg werkt, dan kan het zomaar zo zijn dat je uurloon gehalveerd wordt. Je werkt dan nog wel evenveel uren, maar je verdient opeens veel minder. Het probleem is dat mensen hun vaste lasten inrichten volgens hun inkomsten. Met een x aantal euro’s per maand kunnen ze bijvoorbeeld in een huurhuis wonen waar ze een bepaald bedrag aan huur voor betalen. Het kan ook zo zijn dat mensen beide werken en genoeg verdienen en op basis van hun financiële situatie besluiten een huis te kopen met een hypotheek. Daarnaast moeten de kinderen naar school, er moeten rekeningen betaald worden en er is af en toe geld nodig voor onverwachte situaties (denk aan een ziekenhuisrekening). Als je dan opeens minder gaat werken of minder verdient, dan raak je al snel in de problemen. Op zulke momenten is het fijn als je snel een beetje extra geld kunt krijgen. Banken zijn echter zeer terughoudend met leningen. Als je in de financiële problemen terecht komt, dan kom je vaak ook niet door een BKR toetsing heen. Om toch op een snelle manier aan geld te komen, kun je daarom het beste particulier lenen. Voor kleine bedragen kun je wellicht eerst eens kijken of mensen in je naaste omgeving je een bedrag kunnen lenen. Vaak kun je zonder rente geld lenen van een goede vriend of een familielid. Soms houden mensen hier niet van, omdat geld de relaties nog wel eens wil verstoren. Als je liever particulier wil lenen van een onbekende, dan kun je terecht op de website van particulier-geld-lenen.nl. Hier kun je reageren op advertenties en zelf advertenties plaatsen. Meer hierover kun je hieronder lezen.

Particulier geld lenen via particuliere advertenties

Op de bovenstaande website kun je allereerst zelf eens rondkijken om te ontdekken wat voor soort advertenties er zoal op de website zijn geplaatst. Je zult zien dat er twee soorten advertenties te vinden zijn. Allereerst de professionele advertenties. Deze zijn geplaatst door leeninstanties. Je kunt hier op betrouwbare wijze particulier geld lenen. Omdat het allemaal redelijk officieel is, moet je wel rekening houden met een rente van 4,5 %. Dit is echter een zeer redelijke rente. Het is immers slechts 45 euro extra op een lening van 1000 euro. Je kunt ook particulier geld lenen van individuen. Dit zijn mensen die net als jij die gewoon een extra zakcentje willen verdienen aan de hand van de rente of die mensen uit de brand willen helpen die het financieel moeilijk hebben. Je kunt deze mensen vinden via de advertenties die zij plaatsen. Wat je ook kunt doen als je particulier wil lenen is zelf een advertentie plaatsen. Op deze manier kun je direct zelf aangeven hoeveel geld je nodig hebt en waarom je wilt lenen. Mensen kunnen dan op jouw advertentie reageren.

Wat je moet weten als je particulier gaat lenen

Waar je altijd rekening mee moet houden als je particulier gaat lenen is dat je te maken hebt met particulieren. Je hebt dus geen bescherming als je geen duidelijke afspraken maakt en alles contractueel vast legt. Verder is het altijd verstandig om met de volgende zaken rekening te houden:

  • Hoe hoog is de rente
  • In hoeveel termijnen ga je terugbetalen?
  • Krijg je de optie om tussentijds het termijn bedrag te wijzigen?
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn