Snelloopdeuren

Ieder bedrijf heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Het voornaamste doel is voldoende omzet te behalen om te kunnen blijven bestaan. Door te focussen op de sterke punten en de zwakke punten te verbeteren, kan een bedrijf ervoor zorgen dat de resultaten verbeteren. Sterke punten moeten in stand gehouden worden en er moeten verbeteringen worden doorgevoerd op de zwakke plekken. Werknemers kunnen zowel een sterk als een zwak punt in het bedrijf zijn. In ieder geval zijn het variabele factoren die onzeker kunnen zijn, maar waar je veel aan hebt. Zonder werknemers gaat bijna ieder bedrijf failliet. Daarom is het verstandig te investeren in de werknemers. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gewerkt met een bepaald soort software, kan een training of cursus ervoor zorgen dat de werknemers beter en efficiënter gaan werken. Efficiëntie is heel belangrijk in ieder bedrijf. Wanneer de processen goed verlopen draait het bedrijf goed en hier kun je veel voordeel uit halen. Investeringen in andere zaken dan de werknemers kunnen dan ook noodzakelijk zijn. Een voorbeeld van een nuttige toevoeging aan veel bedrijven zijn snelloopdeuren. Snelloopdeuren zijn deuren die speciaal zo zijn ontworpen dat ze de processen binnen het bedrijf kunnen verbeteren. Een belangrijk proces in veel bedrijven is namelijk het verplaatsen van goederen. Of het nu gaat om een winkel, een magazijn of een bedrijf dat grondstoffen nodig heeft, transport is een punt waarop altijd kan worden gewonnen. Snelloopdeuren maken het verplaatsen van goederen efficiënter. Snelloopdeuren zijn speciaal ontwikkeld om automatisch te openen en te sluiten wanneer een persoon of een voertuig er doorheen wil. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoeft er niet handmatig een deur te worden geopend, waarmee een hoop tijd kan worden bespaard. Ten tweede worden negatieve invloeden van buitenaf buiten de deur gehouden. Ten slotte zijn snelloopdeuren veilig en efficiënt, waardoor het proces van het verplaatsen van goederen zo optimaal mogelijk verloopt.

Snel en gemakkelijk verplaatsen door snelloopdeuren

Snelloopdeuren hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten deuren. De eerste positieve eigenschap van snelloopdeuren is dat je er, de naam zegt het al, snel doorheen kunt lopen. Dit geldt ook voor het door de deur gaan met een voertuig, zoals een vorkheftruck. Het verplaatsen van goederen, bijvoorbeeld van het magazijn de winkel in of vanuit de vrachtwagen naar het magazijn, kan een ingewikkeld proces zijn dat veel tijd kost. Met snelloopdeuren wordt dit proces efficiënter gemaakt. Snelloopdeuren openen en sluiten namelijk automatisch door de sensoren waarover de deuren beschikken. Deze sensoren werken precies en bovendien werkt het systeem snel. Dit betekent dat de deuren in hoog tempo openen, waardoor er niet hoeft te worden gewacht en er een hoop tijd bespaard wordt. Daarnaast sluiten de deuren ook snel weer, waardoor er weinig invloeden van buitenaf naar binnen kunnen komen. Het buiten houden van ongenode gasten en weersinvloeden is namelijk het doel van de deur. Regen, warmte of kou kunnen ervoor zorgen dat niet alleen de werkomstandigheden binnen verslechteren, maar ook de goederen beschadigd kunnen raken. Daarom zijn snelloopdeuren een goede toevoeging voor ieder bedrijf. De deur opent automatisch door de sensoren en ook gaat hij automatisch weer dicht. Daarnaast is de deur voorzien van een lichtgordijn. Dit gordijn zorgt ervoor dat de deur niet sluit wanneer er iets of iemand in de weg staat. Op deze manier wordt de veiligheid van de goederen en de mensen gegarandeerd. Daarnaast zijn de snelloopdeuren voorzien van een soft-edge profiel. Dit betekent dat de rand van de deur is gemaakt van een buigzaam materiaal. Wanneer de deur onverhoopt toch in aanraking met iets of iemand komt tijdens het sluiten, is de kans op materiële of lichamelijke schade vrijwel uitgesloten. Dit betekent dat het gebruik van snelloopdeuren erg veilig is. Daarnaast beschikt een snelloopdeur over een frequentieaansturing, wat betekent dat het openen en sluiten erg snel gaat. De deur remt en versnelt uit zichzelf en dit zorgt voor veiligheid en snelheid. Daarnaast is het systeem onderhoudsarm.

Bedrijfsdeuren van Labex

Als je op zoek bent naar snelloopdeuren of andere deuren die een toegevoegde waarde voor je bedrijf kunnen hebben, kun je het beste eens kijken op www.labex.nl. Op deze site vind je een overzicht van allerlei soorten deuren die bedrijven kunnen gebruiken om tijd, geld en energie te besparen. Een overzicht van het aanbod:

  • Snelroldeuren
  • Overheaddeuren
  • Brandwerende deuren
  • Strokengordijnen
  • Pendeldeuren
  • Snelloopdeuren
  • Speeddeuren

Binnen de categorie snelloopdeuren kun je kiezen uit verschillende varianten. Zo is er de binnendeur, die zeer geschikt is voor op plekken met weinig montageruimte. Supermarkten maken bijvoorbeeld veel gebruik van dergelijke deuren tussen het magazijn en de winkel. Buitendeuren zijn ontworpen om zeer snel te openen en te sluiten, zodat er zo weinig mogelijk kou of juist warmte naar binnen komt. Daarnaast is de deur bestand tegen harde wind. Daarnaast kan deze deur worden gecombineerd met een overheaddeur, die de deur extra beschermt na sluitingstijd. Een spiraaldeur biedt een mogelijkheid als buitendeur waarbij geen overheaddeur nodig is en die goed isoleert. Een fooddeur is speciaal ontwikkeld voor hygiëne en ene snelle openingstijd en is geschikt voor in natte omgevingen. Koeldeuren en vriesdeuren kunnen een goede toevoeging zijn aan binnendeuren die grenzen aan koel- of vriesruimtes en hebben een goede isolerende werking. Er zijn dus heel wat soorten snelloopdeuren te krijgen bij Labex en het is afhankelijk van het gebruik welke deur het meest geschikt is. Kijk op www.labex.nl voor meer informatie over de soorten deuren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn