Snorfiets aankopen online

Zit jij ook vaak vast in het verkeer? Wordt je gek van al die files? De fiets is te langzaam en je komt bezweet op je werk, maar een bromfiets is een beetje gevaarlijk omdat je tussen de auto’s moet rijden. Het dragen van een helm is ook geen pretje. Misschien wordt het tijd voor een snorfiets aankopen. Online natuurlijk want dan heb je de grootste keuze tegen de scherpste prijzen.

Het verschil tussen een snorfiets en een bromfiets

Het is vaak moeilijk het verschil te zien tussen een snorfiets en een bromfiets. Sterker nog, qua ontwerp en motorblok zijn snorfietsen en bromfietsen vaak gelijk aan elkaar. Het grote verschil is dat een snorfiets maximaal 25 km/u mag rijden en een bromfiets mag tot 45 km/u. Dat wordt vaak mogelijk gemaakt door een begrenzer op de motor die de snelheid beperkt.

Geen helmplicht bij snorfietsen

Dat is voor velen een groot voordeel bij een snorfiets aankopen online. Je hoeft op een snorfiets geen helm te dragen. Je moet ook op het fietspad rijden waar dat mogelijk is, in feite heb je op een snorfiets dezelfde regels als op een fiets. Je mag uiteraard wel een helm dragen als je dat wilt. Als het bijvoorbeeld regent, of wanneer er veel insecten in je gezicht vliegen is het comfortabel om een helm te dragen. Je kunt dus kiezen voor het dragen van een helm als dat jou uitkomt.

Rijbewijs voor snorfietsen

Als je ouder bent dan zestien mag je op een scooter rijden mits je daarvoor een theorie certificaat hebt behaald. Je hoeft geen praktijkexamen af te leggen. Als je achttien jaar of ouder bent, en in het bezit van een autorijbewijs, heb je verder geen bromfiets certificaat nodig. Daarom kiezen veel volwassenen met rijbewijs en auto voor een snorfiets erbij.

Zuiniger dan een auto

Een snorfiets rijdt veel zuiniger in vergelijking met een auto. Omdat je over het fietspad rijdt kun je vaak ook kilometers besparen door binnenwegen te nemen die je met een auto of bromfiets niet mag betreden. Als je in een grote stad woont bent je vaak sneller op je plek dan met de auto, zeker in het spitsuur. Tanken kun je bij vrijwel elk pompstation. Er zijn stations waar wordt aangegeven dat er een minimum afname van toepassing is, maar vaak is dat niet het geval. Als je dat niet zeker weet kun je het beste even navraag doen als het een bemant pompstation betreft.

Een snorfiets aankopen online is ideaal, ook voor automobilisten. Voel je vrij op de weg, met wind mee en wind tegen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn