Spuitlicentie

Iedereen die te maken heeft met het verbouwen van gewassen heeft een spuitlicentie nodig. Mits u uiteraard met gewasbeschermingsmiddelen werkt. Omdat het erg gevaarlijk voor de mens en de natuur is om veel van dit soort middelen te spuiten, is een verantwoorde manier om daarmee om te gaan zeer belangrijk. U wilt niet dat u zonder spuitlicentie erachter komt dat u eigenlijk geen flauw idee hebt waar u mee bezig bent. Helaas komt dit nog best vaak voor. Niet voor niets is er een gat in de ozonlaag ontstaan. Dit komt door een grote uitstoot van koolstofdioxide maar ook door allerlei andere gevaarlijke gassen. Afkomstig uit de industrie, het verkeer en doordat vele van dit soort stoffen over gewassen worden gestrooid. Dat heeft er voor gezorgd dat de wetgeving tegenwoordig een stuk strenger is. U kunt dit niet zo maar eventjes doen en u zult er tevens flink voor moeten betalen. Het is niet anders, u ontkomt niet aan een spuitlicentie want een spuitlicentie zult u hoe dan ook nodig hebben! Waarom? Omdat u anders het grote risico loopt dat uw oogst mislukt. Dus bent u landbouwer, hebt u een volkstuintje, hebt u een klein tuintje in uw achtertuin of hebt u om een andere reden een groot stuk land waar u gewassen op verbouwt? Dan is een spuitlicentie van harte aanbevolen. Vergist u zich niet, een spuitlicentie kunt u niet zo maar even bij de overheid aanvragen en afhalen. Zo werkt dat niet! U hebt er een gedegen training voor nodig. Dat maakt het ten eerste wel zo professioneel en ten tweede voldoet u daarmee aan de regels van de Nederlandse overheid en die van de Europese Unie. U kunt anders tegen grote boetes aanlopen. Door verkeert te spuiten, door gevaarlijke en illegale chemicaliën te gebruiken of door simpelweg te veel te gebruiken. Voorkom dit soort domme fouten en kies voor een spuitlicentie-training. Waar kunt u deze trainingen doen? Bij ons, klik dan ook eens op onze website: terratrainingen.nl en kies voor onze spuitlicentie.

Vrijwel elke boer heeft een spuitlicentie nodig

U begrijpt nu hopelijk wel dat het erg belangrijk is om over een spuitlicentie te beschikken. Ook voor uw eigen gemoedsrust is dit van groot belang. Om egoïstische redenen omdat u niet wilt dat uw oogst mislukt of het na het oogsten onverkoopbaar is geworden. Maar ook uit altruïstische redenen omdat u niet wilt dat het gat in de ozonlaag toeneemt, dat er meer gevaarlijke stoffen in de wereld komen of omdat uw gewassen een gevaar voor de publieke hygiëne worden. Een mens kan best wat hebben maar een overdosis aan gevaarlijke chemicaliën kan fataal zijn en dat wilt u niet op uw geweten hebben. We bieden twee licenties aan waar u bij ons voor kunt trainen. In het kort komen ze op het volgende neer:

  • Ten eerste is er de spuitlicentie voor diegene die beroepsmatig bestrijdingswerkzaamheden uitvoeren of laat uitvoeren door derden op eigen terrein. Ook voor diegenen die enkel deze stoffen opslaan is een dergelijke spuitlicentie verplicht gesteld.
  • Bent u als bedrijf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte en ziektes op gewassen van vele boeren? Dus bent u die “derde”? dan hebt u een andere spuitlicentie nodig, de spuitlicentie voor bedrijfsvoeren. Dit geldt ook voor winkels en adviseurs die dergelijke producten verkopen.

Als u een spuitlicentie wilt hebben dan kunt u bij ons na het lezen van deze tekst direct contact opnemen met onze klantenservice. Kiest u een geschikte week uit want een dergelijke training duurt 7 dagdelen. U moet er dus een weekje voor uittrekken maar dan hebt u daarna ook wel een echte spuitlicentie in huis. Daar kunt u mee thuiskomen. Woont u in een gebied met vele insecten, slakken en ander gespuis dat maar wat graag aan uw gewassen knabbelt? Of moeten uw gewassen juist voornamelijk beschermd worden tegen allerlei nare plantenziektes waarbij uw gewassen snel kunnen sterven? Dan is het zeer zeker aanbevolen om hier wat tegen te doen en dat kan enkel door een spuitlicentie te hebben. Wacht dan ook niet langer maar vraag snel aan onze klantenservice wanneer de trainingsdata zijn!

Zelfs voor mensen met een volkstuintje is deze licentie aan te raden

Als u eenmaal de licentie behaald hebt, dan dient u deze licentie om de vijf jaar te verlengen. Door de jaren heen veranderen de regels op dit gebied en komen er nieuwe producten op de markt die effectiever werken en hopelijk minder schade aan derden zoals het daadwerkelijke gewas, de mens en de Aarde verrichten. U dient daarom naast het verlengen van uw licentie een bijeenkomst te volgen en ook dat kan bij ons. We stellen u dan weer op de hoogte van alle veranderingen van de afgelopen vijf jaar en krijgt u tevens een opfriscursus met de belangrijkste punten voor het veilig gewassen bestrijden. We hebben trouwens diverse trainingen voor u in de aanbieding. Zoekt u een geheel andere bedrijfstraining? Dan is de kans aanzienlijk groot dat we deze cursussen aan u kunnen geven. Wat dacht u bijvoorbeeld van de algemene bedrijfshulpverlening? Deze training is verplicht voor vrijwel elk bedrijf. Elke leidinggevende dient over een dergelijk certificaat te beschikken. Ook qua veiligheid kunt u mensen aanwijzen die hier verantwoordelijk voor worden gesteld. Leren omgaan met een heftruck of een ander voertuig is ook een optie. En dat zijn alleen nog maar de certificaten die u voor uw bedrijf kunt halen. Kijk dus snel even verder!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn