Thermometer: kies voor kwaliteit

Voor veel bedrijven is het noodzakelijk om hun processen goed in de gaten te houden. Een belangrijke factor hierin is temperatuur. Een te hoge temperatuur, waar dan ook in de organisatie, leidt al snel tot vervelende situaties. Voor bedrijven die werken met temperatuurgevoelige processen is het belangrijk om te zorgen voor goede hulpmiddelen. Welke gevaarlijke situaties kun je voorkomen met een goede thermometer?

  • Buizen die knappen
  • Materiaal dat beschadigd raakt
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen

In de eerste plaats kunnen buizen waar vloeistof doorheen loopt knappen of breken wanneer de temperatuur van de vloeistof niet op orde is. In sommige sectoren luistert dit heel nauw. Bij een paar graden verschil kunnen buizen het al begeven. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Steriele vloeistof komt buiten de buis, of een warme vloeistof lekt naar plaatsen waar het veel schade kan veroorzaken. Ook een te koude vloeistof kan zorgen dat een leiding beschadigd raakt. Verder kan elektronische apparatuur bij een te hoge of te lage temperatuur binnen mum van tijd kapot gaan. Elektronische onderdelen zijn in de regel heel gevoelig voor vocht of warmte: bij een klein verschil kunnen ze er al mee ophouden. Op een logistieke afdeling kan dit bijvoorbeeld voor veel oponthoud zorgen. Het goed bijhouden van de temperatuur is daarom een belangrijke zaak. Tot slot kan het ook voorkomen dat gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld in een laboratorium, door temperatuurverschillen uit een steriele omgeving weten te ontsnappen. Ze kunnen van vorm veranderen, maar het kan ook gebeuren dat het omgevingsmateriaal beschadigd. Wanneer giftige stoffen vrijkomen is niemand daarbij gebaat: het correct analyseren van de temperatuur is essentieel. In al deze situaties loont het een goede thermometer bij de hand te hebben. Met een goede thermometer verklein je de risico’s voor jezelf en voor de mensen om je heen. Wanneer je werkt in een sector waar temperatuurmanagement van belang is, kun je niet zonder een moderne thermometer waar je op kunt vertrouwen!

Thermometer van een slecht merk

Er zijn tientallen soorten thermometers op de markt, hoe weet je welk type het beste is? Er zijn een aantal zaken waar je dit aan kunt zien. In de eerste plaats kun je controleren of de thermometer snel de correcte temperatuur bereikt. Het komt geregeld voor dat een thermometer uiteindelijk wel het juiste getal aanwijst, maar hier erg lang overdoet. Vaak heb je deze tijd niet: je wilt direct uitsluitsel hebben of de temperatuur in een leiding of kamer schade kan veroorzaken. Hiernaast kun je kijken naar het bereik van de thermometer. De meeste modellen hebben een bereik van tussen de -35 en +50. Voor industriële toepassingen bestaan ook exemplaren die bestand zijn tot wel 400 graden. Bepaal goed wat het bereik moet zijn voordat je het product aanschaft. Het materiaal is hierin ook belangrijk. Bepaalde materialen kunnen meer hitte aan, waardoor ze een hoger bereik hebben. Denk natuurlijk niet alleen aan hitte, maar ook aan kou. Er bestaan bijvoorbeeld modellen die kunnen meten van 0-200 graden. Wanneer je vervolgens met temperaturen onder nul moet gaan werken is dat natuurlijk niet ideaal. Kortom: zorg voor een thermometer die snel de juiste temperatuur aanwijst en een groot bereik heeft. Wanneer je deze simpele tips volgt koop je altijd het juiste exemplaar!

Zakelijk en betrouwbaar

Op http://www.emvo.nl/ vind je uitstekende thermometers tegen goede prijzen. De kwaliteit van de producten ligt hoog: je hoeft niet bang te zijn dat je een miskoop begaat. Ben je niet helemaal zeker welk soort thermometer je nodig hebt, neem dan gerust contact op. Een professionele werknemer staat je te woord en vertelt je precies wat je moet weten. Surf dus vandaag nog naar bovenstaande site en bekijk het volledige assortiment.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn