Uw huis verkopen

Huis-verkopen-offertes - Huis verkopenGaat u verhuizen en woont u in een koophuis? Dan betekent dit dat u uw oude huis verkopen moet. Er zijn verschillende redenen om tot verkoop over te gaan. Soms kan het zo zijn dat u een nieuwe baan vindt die gewoon te ver van uw huidige woonplaats af ligt. U hebt natuurlijk geen zin om iedere dag uren in de auto te zitten om naar uw werk te rijden en weer huiswaarts te keren. Uw huis verkopen en op zoek gaan naar een nieuwe in de buurt van uw nieuwe baan is dan eigenlijk de enige geschikte optie. Ook kan het gebeuren dat u toevallig ergens langsrijdt en daar op een schitterende locatie en een prachtige woning te koop ziet staan. Kunt u dit droomhuis betalen, dan zult u deze kans natuurlijk niet aan u voorbij willen laten gaan. U wilt dan natuurlijk het liefst meteen een bod uitbrengen en uw oude huis verkopen, zodat u naar uw droomplek kunt verhuizen. Een andere reden om te kiezen voor uw huis verkopen is dat u niet langer in staat bent om het onderhoud aan uw woning te verzorgen of omdat de ruimtes niet meer aan uw wensen voldoen. U bent bijvoorbeeld niet meer in staat om de trap op te lopen of de hoge drempels vormen een te groot risico. Een verhuizing naar een gelijkvloerse, aangepaste huurwoning is dan een uitstekende oplossing. Op die manier wordt uw woonsituatie niet alleen veel veiliger, u bent ook niet langer verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Dit bespaart u weer heel wat kopzorgen. In sommige gevallen zal de verhuizing tot veel vreugde leiden, in andere gevallen is het meer noodzaak, maar altijd is het zo dat uw huis verkopen en het betrekken van een nieuw pand zorgt voor een nieuw hoofdstuk van uw leven.

Huis verkopen door makelaar

Wilt u uw huis verkopen, dan kunt u dit eigenlijk niet zelf regelen. U kunt natuurlijk wel gewoon een bordje in uw tuin neerzetten, maar de kans dat u op deze manier een koper vindt is natuurlijk bijzonder klein. U kunt maar weinig mensen bereiken, ook al probeert u zo goed mogelijk ruchtbaarheid te geven aan het feit dat u uw huis verkopen wilt. U kunt een bericht plaatsen op sociale media sites of op een verkoopsite een advertentie plaatsen, maar de kans dat u hiermee een serieuze potentiële koper bereikt is echt bijzonder klein. Bovendien gaat het om een aankoop waar zoveel geld mee gemoeid is dat kopers dit niet graag zo met de verkoper regelen, ze zien graag dat er een tussenpartij bij betrokken is. U kunt dan ook het beste uw huis verkopen via een gekwalificeerde makelaar. Dit levert u verschillende voordelen op. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat u veel meer potentiële kopers weet te bereiken. Uw woning zal nu immers op diverse sites geplaatst kunnen worden en dat vergroot de verkoopkans aanzienlijk. Bovendien betekent het dat u veel werk uit handen wordt genomen. U hoeft niet zelf het eerste contact met kopers te leggen, u hoeft niet zelf het papierwerk af te handelen en het onderhandelen over de prijs kan ook via de makelaar lopen. Dat maakt de hele klus van uw huis verkopen natuurlijk een stuk eenvoudiger voor uzelf. U hebt er zelf veel minder werk van. Zelf uw huis verkopen is dan ook echt niet aan te raden, het inschakelen van een makelaar levert u echt vele voordelen op.

Offertes opvragen

Als een huis verkopen via een makelaarskantoor zoveel voordelen oplevert, waarom zijn er dan toch mensen die hier over twijfelen? Dat heeft te maken met de kosten die er aan verbonden zijn. Een dergelijk kantoor werkt natuurlijk niet gratis. In iedere regio zijn er echter verschillende makelaarskantoren te vinden, waardoor er ook bij u in de buurt zeker een is die aansluit bij uw wensen en die niet te hoge tarieven vraagt voor de bemiddeling voor uw huis verkopen. Wilt u uw huis verkopen en bent u daarom op zoek naar een geschikte makelaar, dan is het natuurlijk wel handig als u van meerdere kantoren eenvoudig zou kunnen achterhalen wat voor kosten zij rekenen. Huis-Verkopen-Offertes.nl stelt u in staat om hier heel eenvoudig achter te komen, zonder dat u hier zelf heel veel voor hoeft te doen. Het gaat als volgt in het werk:

  • u geeft uw postcode aan
  • u levert een goede beschrijving van de woning en geeft aan wat uw wensen zijn
  • via de website wordt uw formulier doorgestuurd aan vier verschillende makelaars bij u in de buurt
  • van deze vier kantoren krijgt u vervolgens een offerte toegestuurd met daarin een overzicht van de kosten die zij vragen en de mogelijkheden die zij bieden

Het aanvragen van deze offertes is gratis en uiteraard volkomen vrijblijvend. Op basis van de gegevens die u ontvangen hebt, kunt u vervolgens bepalen via welk makelaarskantoor u uw huis verkopen wilt. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat u bij enkele offerte een goed gevoel heeft. U bent dan uiteraard vrij om ze naast u neer te leggen en zelf nog navraag te doen bij andere makelaars. Ook kunt u in een persoonlijk gesprek meer informatie krijgen van de makelaar die uit de vier offertes het best naar voren kwam. Het mag dus duidelijk zijn dat als u uw huis verkopen wilt, het zeker geen kwaad kan om eerst eens bij Huis-Verkopen-Offertes.nl te kijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn