Van kunststof pallets heeft u lang plezier

Pallets worden al sinds jaar en dag gebruikt als eenheid voor het transport van goederen. Van oudsher werden deze producten gemaakt van hout. Hout is een materiaal dat eenvoudig te verwerken is. Daarbij is het sterk en er is veel van beschikbaar. Daarbij is het van zichzelf niet erg zwaar, terwijl het toch veel kan hebben. Hout was dus lange tijd het ideale materiaal om pallets van te maken. Een nadeel van hout is echter dat het niet zo goed bestand is tegen het weer. Weersomstandigheden zoals vocht en warmte en kou hebben zo hun effect op dit materiaal. Daarom wordt het meestal behandeld om het hier beter tegen bestand te maken. Dit soort behandelingen zijn echter vrij chemisch en zijn niet zo goed voor het milieu. Daarbij wordt het product er een stuk duurder door. Er worden ook pallets gemaakt voor eenmalig gebruik. Hiervoor worden materiaalsoorten zoals afvalhout of geperst hout gebruikt. Dit is zeer goedkoop en bovendien van zichzelf al niet erg lang houdbaar. Houten pallets zijn door de bescherming laag tevens beter bestand tegen andere invloeden van de natuur. Schimmel groeit namelijk erg goed op hout en ook bacteriën kunnen zich hier goed in vinden. Deze organismen kunnen voor rotting zorgen. Dit is slecht voor het hout aangezien het materiaal er door wordt aangetast. Hierdoor wordt het minder sterk en kan het minder gewicht dragen. Ook gaat het sneller kapot. Hoewel hout dus verscheidene voordelen heeft als materiaal voor pallets, heeft het toch ook zo zijn nadelen. Er zijn de afgelopen jaren dan ook nieuwe materialen bij gekomen waarvan pallets worden gemaakt. Het bekendste voorbeeld hiervan is kunststof. Kunststof is zeer goed bestand tegen weersomstandigheden. Het kan niet gaan rotten omdat schimmel en bacteriën niet op dit materiaal kunnen groeien. Kunststof pallets blijven dus met minder moeite langer goed.

De voordelen van kunststof pallets

Kunststof wordt nog niet zo lang door mensen gebruikt. Dit komt doordat het een product is dat door mensen is gemaakt. Plastic bestaat pas sinds het gebruik van aardolie is ontdekt. Voor deze gebeurtenis bestonden er dus nog geen pallets die gemaakt waren van dit product. Het wordt gemaakt uit dezelfde stof als waar ook producten zoals fossiele brandstoffen worden gewonnen. Aardolie wordt namelijk gescheiden in verschillende fracties. De lichtste fractie is aardgas en daarna komen diesel en benzine. Deze stoffen bevatten allemaal hoog energetische verbindingen en daarom kunnen zij goed als brandstof worden gebruikt. Daarnaast is er kerosine, wat minder goed brandbaar is maar wat eveneens zeer goed van pas komt als brandstof voor straalturbines. Straalvliegtuigen zoals jumbojets vliegen op dit product. De moleculen die nog groter zijn kunnen minder goed gebruikt worden als brandstof. Toch heeft men hiervoor in de twintigste eeuw een goede oplossing gevonden. Een groot deel wordt nu namelijk verwerkt tot plastic. Dit goedkope en zeer bewerkelijke materiaal opende talloze deuren tot nieuwe mogelijkheden. Ook voor pallets heeft de komst van kunststoffen veel betekent. Kunststof heeft namelijk zo zijn voordelen, ook voor pallets. Hierbij staan ze allemaal op een rijtje:

  • Licht soortelijk gewicht
  • Hoge draagkracht
  • Zeer bewerkelijk van vorm
  • Bestand tegen de weersomstandigheden
  • Goedkoop verkrijgbaar

Kortom, kunststof heeft zo zijn voordelen. Er is eigenlijk geen ander materiaal waarvan men zo goed pallets kan maken als dit materiaal. Neem bijvoorbeeld metaal. Metaal is van zichzelf vrij zwaar en het vervormt nogal snel. Ook gaat het wanneer het in contact komt met vocht roesten. Daarbij is het minder goedkoop dan kunststof. Het is dus niet verwonderlijk dat men is begonnen met het maken van pallets van kunststof. Voor dit soort ontwikkelingen bestaat er nu eenmaal meestal een goede en logische reden. Wanneer u dus op zoek bent naar pallets die langer mee gaan kunt u het beste kiezen voor kunststof pallets.

Meer weten of een bestelling plaatsen? Neem een kijkje in de webshop

Na al deze informatie vraagt u zich wellicht af waar u het beste kunststof pallets vandaan kunt halen. Gelukkig zijn dit soort pallets zeer eenvoudig online verkrijgbaar. U kunt ze met een paar muisklikken bestellen in de webwinkel. Voordelige pallets van hoge kwaliteit vindt u bij Boxpall. Hier vindt u niet alleen een pallet wat gemaakt is van plastic, u kunt hier terecht voor allerlei producten waarmee u goederen kunt transporteren. Het aanbod is zeer divers en uitgebreid. Alles is terug te vinden in de webwinkel. U kunt dus rustig rondkijken of er een product tussen zit dat goed kunt gebruiken. Voor veel producten die op de website staan bestaat doorgaans een standaard afmeting. Toch hebt u mogelijkheden om van deze norm af te wijken. Alle producten hebben diverse formaten en deze kunt u rechtstreeks bestellen vanuit de webshop. Mocht het artikel waar u naar op zoek bent er nou niet tussen staan, dan is het toch altijd aan te raden om even bij het bedrijf te informeren. De kans is namelijk vrij groot dat er toch nog andere uitkomsten voor u te vinden zijn! Bij Boxpall denkt men dan ook graag met de klant mee. Hoewel het aanbod in de webshop zeer groot is, staat nog lang niet alles op de website vermeld. Daarom kunt u dan ook het beste persoonlijk contact opnemen als u op zoek bent naar een speciale afmeting. Ook kunt u op de website een offerte aanvragen. Wilt u meer weten over de producten van Boxpall? Neem contact op via de email, fax of de telefoon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn