Verpakkingen

Ben jij producent van voedingsmiddelen? Dan maken verpakkingen een belangrijk onderdeel uit van jouw bedrijfsvoering. Om jouw producten van goede kwaliteit te houden, is het van groot belang dat ze op de juiste manier verpakt worden. Zonder een goede bescherming, zullen etenswaren immers vies worden en bederven. Dit wil jij natuurlijk altijd voorkomen, want dit zou immers betekenen dat ze onverkoopbaar zouden zijn. Hoe pak je het verpakken van voedingsmiddelen nu aan? Daar kun je op verschillende manieren mee aan de slag gaan en wat het best bij jou past ligt deels aan de grootte van jouw onderneming. Ben je een klein bedrijfje, dan zal het nog prima werken om verpakkingen met de hand aan te brengen. Maar op het moment dat het bedrijf groter wordt en je steeds meer etenswaren per dag moet verpakken, dan krijg je gewoon behoefte aan goede machines die dit verpakkingsproces van jou over kunnen nemen. Zo houd jij weer tijd over om je te richten op het ontwikkelen van nieuwe producten en het vinden van nieuwe klanten. Als jij voedingsmiddelenproducent bent, dan ben je dus nog niet klaar op het moment dat je een nieuw product uitgedacht hebt, je moet ook zeker nadenken over wat de beste vorm van verpakkingen hiervoor is.

Verpakkingen bieden vele voordelen

Voor producenten is de belangrijkste reden om goede verpakkingen uit te kiezen ervoor te zorgen dat hun artikelen vers en schoon blijven. Maar goede verpakkingsmaterialen leveren daarnaast nog veel meer voordelen op, zoals:

  • herkenbaarheid van het merk
  • klanten verleiden tot koop
  • mogelijkheid tot bieden extra informatie

Je kunt bijvoorbeeld op de verpakking ingrediëntenlijsten plaatsen en meer informatie geven, bijvoorbeeld waarom juist jouw product zo’n goede keus is. Ook kun je door te spelen met kleuren, logo’s en merknaam een wikkel creëren dat er aantrekkelijk uitziet en dat heel herkenbaar is. Goede verpakkingen zorgen ervoor dat de consument eerder geneigd is om een artikel te kopen, omdat het ze aanspreekt. En voor mensen die het al kennen zorgt de herkenbaar ervoor dat ze het gemakkelijk in het winkelschap en in de kast terug kunnen vinden. Ga jij op zoek naar goede verpakkingsmaterialen, dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Steeds meer mensen vinden het erg belangrijk dat verpakkingen niet te belastend zijn voor het milieu. Gebruik dus het liefst milieuvriendelijke materialen en zorg er in ieder geval voor dat je nooit te veel materialen gebruikt, want dat is natuurlijk verspilling. Daarnaast is het ook van belang dat de verpakking gemakkelijk te openen is. Het is immers ontzettend vervelend als je onderweg trek hebt, even iets wilt eten en je kunt met geen mogelijkheid het verpakkingsmateriaal open krijgen. Gaat het om grotere porties, dan is hersluitbaarheid ook van belang, mensen willen de verpakking weer kunnen sluiten, zodat de inhoud vers blijft.

Omori levert verpakkingsoplossingen

Er zijn dus verschillende zaken om rekening mee te houden als jij je gaat oriënteren op verpakkingen. Wat in ieder geval zeker is, is dat je voor verpakkingsoplossingen bij Omori Europe aan het juiste adres bent. Zij kunnen machines hiervoor leveren die er voor kunnen zorgen dat jouw artikelen echt uitstekend verpakt worden. Al hun machines en verpakkingen zijn altijd van een zeer goede kwaliteit, zodat je zeker weet dat je op het verpakkingsmateriaal kunt vertrouwen. Je kunt bij hen terecht voor een ruim aanbod aan machines, dus ook voor jouw onderneming kunnen ze een geschikt exemplaar leveren. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die zij te bieden hebben en of zij ook voor jouw idee voor verpakkingen de juiste materialen kunnen leveren? Neem dan gerust eens contact met hen op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn