Vind een balans in wat je eet via een voedingsschema van gezondeten.nl

Het is niet altijd even gemakkelijk om gezond te eten, omdat er zoveel verleidingen zijn die je soms maar moeilijk kunt weerstaan. Tevens is het ontzettend lastig om een gezond voedingspatroon vol te houden. Het is relatief eenvoudig om vandaag iets gezonds op tafel te zetten. Het is een stuk lastiger om consequent te zijn en de hele week door gezond te blijven eten. Het wordt er allemaal niet makkelijker op wanneer je weet dat de ongezonde voedingswaren vaak goedkoper zijn dan gezonde voeding. Daar komt bij dat zulke ongezonde maaltijden vaak ook nog veel makkelijker te bereiden zijn. Het is daardoor al heel wat als je 1 dag in de week moeite doet om gezond te koken, maar het is alsof je daarna al je energie hebt verspeeld en de rest van de tijd weer gewoon ongezond(er) eet. Verder is het ook lang niet altijd zo dat je echt ongezonde voeding eet zoals junk food en dergelijke. Mensen koken vaak genoeg met verse ingrediënten en veel groente. Je zou denken dat je dan goed bezig bent en dat is in de meeste gevallen ook zo. Maar je moet ook rekening houden met de hoeveelheden en de specifieke ingrediënten. Omdat er zoveel bij komt kijken, is het goed om gebruik te maken van een voedingsschema. Hier staat precies in wat je wanneer kunt eten. Tevens vind je in het voedingsschema recepten voor heerlijke gezonde maaltijden die je kunnen inspireren. Het gebrek aan inspiratie is namelijk ook vaak een groot probleem. Je weet soms gewoonweg niet wat je kunt bereiden voor een gezonde maaltijd. Als je dus een voedingsschema bij de hand hebt, dan heb je altijd inspiratie. Daarnaast biedt een voedingsschema routine en structuur, omdat je niet elke dag opnieuw moet bedenken wat je moet bereiden. Je hoeft alleen maar even in het voedingsschema te kijken. Dat maakt het een stuk makkelijker om je gezonde etensstijl vol te houden. Je kunt een voedingsschema dan ook heel goed gebruiken om bijvoorbeeld een dieet te volgen. Je moet immer flinke restricties toepassen als je gaat diëten. Het is dan handig om via een voedingsschema toch elke dag voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Op deze manier val je wel af, maar krijgt je lichaam wat het nodig heeft. Kijk voor meer informatie gerust eens op de site van gezondeten.nl

Ontdek het voedingsschema dat bij je past

Voor ieder doel heb je uiteraard verschillende voedingsschema’s nodig. Het kan immers niet zo zijn dat er 1 voedingsschema is dat iedereen in alle situaties kan gebruiken. Elke schema moet zijn toegespitst op de persoon die er gebruik van maakt en diens doeleinden. Als je wilt aankomen, kun je niet gebruik maken van het schema van iemand die wil afvallen. Daarom vind je op gezondeten.nl voedingsschema’s die geschikt zijn voor mensen in verschillende situaties. Je kunt ook altijd de voedingscoach om hulp vragen, zodat je zeker weet dat je op het goede spoor zit. 

Lees meer over gezonde voeding op de website

Via de site kun je ook meer lezen over gezonde voeding. Zo lees je op de site bijvoorbeeld ook van alles over onderwerpen als: 

  • Superfoods
  • Vitaminen en mineralen
  • Koolhydraten 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn