Vraag je ESTA verklaring aan

ESTA verklaring - ESTA-aanvragen.com

Wanneer je naar de Verenigde Staten toegaat dan heb je hiervoor een ESTA verklaring nodig. Een fout die veel mensen maken is dat ze denken dat ze een ESTA verklaring alleen nodig hebben wanneer ze ook voor persoonlijke redenen naar een bepaalde stad in de VS gaan. Er zijn echter een hoop meer situaties waarvoor je het nodig hebt.

  • Wanneer je een overstapt moet maken
  • Op zakenreis
  • Voor een rondreis

Is jouw eindbestemming Canada, maar heb je een overstap in de Verenigde Staten? Dan zul je zelfs voor deze korte duur een ESTA verklaring moeten aanvragen. Veel mensen denken dat zolang ze het land niet echt ingaan, ze dit visum niet hoeven aan te vragen, maar in de VS zijn ze hier een stuk strenger in dan bij veel andere landen. Dus ook als je eindbestemming Canada is (of een ander land) en je hebt een overstap in de Verenigde Staten dan is het heel erg belangrijk om die ESTA verklaring te hebben. Hetzelfde geldt ook voor als je op zakenreis gaat of als je een rondreis gaat maken. De enige situatie waarin je geen ESTA nodig hebt, is wanneer je in een keer naar Canada vliegt en vanaf daar met de auto of een ander grondvervoersmiddel naar de Verenigde Staten gaat. Je moet dan uiteraard wel de ETA aanvragen voor Canada.

Makkelijk je ESTA verklaring aanvragen

Er zijn zeker een aantal dingen waar je rekening mee moet houden met je ESTA verklaring aanvraag. Ten eerste moet je paspoort tijdens je hele verblijf in de VS geldig zijn. Let er dus ook op wat de terugvlucht vanuit een ander land is. Heb je dan een overstap in de VS, dan moet je dus ook die ESTA verklaring hebben. Dit visum is na goedkeuring twee jaar geldig en je kunt hiermee meerdere keren voor maximaal 90 dagen naar de Verenigde Staten. Wil je langer in de VS blijven? Dan zul je dus een ander visum moeten aanvragen. Maar de meeste mensen gaan voor slechts een korte periode naar dit land en hebben dus de ESTA verklaring nodig. Het aanvragen hiervan kun je het beste doen op de website esta-aanvragen.com. Op de officiële website vind je alle informatie alleen maar in het Engels en ook op het gebied van betalingsmogelijkheden ben je behoorlijk beperkt. Je kunt namelijk alleen kiezen voor het betalen met een creditcard. Doe je de aanvraag liever in het Nederlands en wil je graag met iDeal betalen? Dan kan dit gewoon op de website esta-aanvragen.com. Dit is waarom het voor mensen in Nederland en België echt een aanrader is om deze website te gebruiken. Het houdt het hele proces van het aanvragen van dit visum een stuk duidelijker.

Jouw reis naar de Verenigde Staten

In de VS zijn ze vanwege alle terroristische aanslagen vrij streng geworden met wie ze het land in laten. Daarom moet iedereen van tevoren een ESTA verklaring aanvragen. Het is hierbij belangrijk om in de gaten te houden dat het aanvragen van dit visum tot 72 uur kan duren. We raden je echter aan om dit nog langer van tevoren te doen (het liefst meteen na het boeken van je tickets). Het kan zomaar gebeuren dat ze misschien meer informatie willen of dat ze het visum afkeuren, dan zul je dus op zoek moeten naar andere mogelijkheden. Laat dit dus niet tot het laatste moment liggen! Dit kan een vervelende situatie opleveren. Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over de goedkeuring van de ESTA verklaring. De meeste mensen hebben zelfs al binnen enkele minuten hun visum binnen. Soms duurt het iets langer. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn