Waar komen die brackets toch vandaan?

Misschien heb je een beugel of wellicht heb je een beugel gehad en vraag je je af waar die brackets vandaan komen. Een zogenaamde blokjesbeugel komt namelijk tot stand met behulp van brackets. Dit zijn de blokjes die de tandarts op de tanden lijmt. Hier komt vervolgens een draad doorheen en deze draad wordt elke maand aangespannen zodat de tanden langzaam maar zeker in de perfecte vorm worden getrokken. Maar die brackets moeten eerst wel ergens vandaan komen. Een tandarts moet deze dus bestellen. Mocht je zelf orthodontist zijn en wil je weten waar je brackets van hoge kwaliteit kunt bestellen, dan doe je er goed aan om verder te lezen. De techniek staat nooit stil en dat betekent dat de mensen die nu een beugel krijgen beter af zijn, dan de mensen die bijvoorbeeld 10 jaar geleden een beugel moesten dragen. Dat komt omdat de huidige techniek er vooral op is gericht om de beugels comfortabeler te maken. Het spannen van een beugel brengt altijd de nodige pijn met zich mee. Daar ontkom je niet aan. Maar de brackets kunnen ook voor irritaties zorgen. Vroeger had je bijvoorbeeld nog blokjes met scherpe puntjes die je moest bedekken met wax. Blaren waren het gevolg en dat kon het dragen van een beugel erg vervelend maken. Tegenwoordig heb je brackets met rondingen. Alle scherpe puntjes zijn dus afwezig. Daarnaast is een beugel natuurlijk ook niet bepaald aantrekkelijk. Mensen lachen soms veel minder als ze een beugel hebben of ze lachen met de handen voor de mond. Maar je kunt nu ook kiezen zogenaamde Aesthethic brackets. Deze brackets zijn een stuk onopvallender dan de normale blokjes en dus worden deze blokjes extra gewaardeerd door mensen die liever niet al te veel met hun beugel te koop lopen. Daarom is het dus zo dat beugeldragers van nu vaak minder te lijden hebben van hun beugel dan de beugeldragers van vroeger. Dankzij de contante innovaties wordt het dragen van een beugel steeds minder invasief. Mocht je als orthodontist je cliënten de voordelen willen bieden van de huidige techniek op het gebied van orthodontistische materialen, dan moet je natuurlijk wel materialen kopen bij de juiste winkel. Hiervoor kun je terecht op de website van Ortho-Company.

Bestel de juiste brackets snel en eenvoudig online

Mocht je je voorraad materialen aan willen vullen, dan is het fijn dat je dit online kunt regelen. Maar je wilt uiteraard wel de beste kwaliteit, want je cliënten verdienen het maximale comfort. Het is dus zaak dat je je cliënten voorziet van de meest moderne blokjes, zodat zij de minste irritaties ervaren. Daarom doe je er goed aan om je voorraad materialen aan te vullen via de bovengenoemde website. Hier vind je namelijk alles op het gebied van moderne brackets. Het voordeel is natuurlijk dat je alles online kunt bestellen. Je hoeft je werkzaamheden dus niet te onderbreken. Je kunt via de assistent alles bestellen wat je nodig hebt. Als je de inventaris goed bijhoudt, dan kun je er voor zorgen dat je te allen tijde voldoende materialen op voorraad hebt.

Het assortiment van ortho-company.nl

Naast de nodige blokjes voor een blokjesbeugel kun je uiteraard ook allerlei andere materialen bestellen via deze website. Het is goed om te weten wat je zoal kunt bestellen, want dan kun je tijdens bestellingen direct alles bestellen wat je nodig hebt. Dat scheelt uiteraard aanzienlijk in de verzendkosten. Wat materialen betreft kun je onder andere denken aan:

  • Tubes
  • Bands 1st molar/2nd molar
  • Adhesives
  • Cements
  • Archwires

Voor een compleet overzicht kun je altijd een kijkje nemen op de website https://www.ortho-company.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn