Waardevolle informatie over rauwe melk

In Nederland drinken we massaal melk. Lekker bij het ontbijt, bij de lunch. Maar we koken er natuurlijk ook mee. Je kunt het gebruiken in een saus bijvoorbeeld, of bij het bakken van pannenkoeken. Maar in de supermarkt vind je eigenlijk geen rauwe melk. Dat viel me laatst op en ik vroeg me af hoe dat kwam. Ik had namelijk ergens gehoord dat rauwe melk eigenlijk beter is om te drinken dan de bewerkte versie die in de supermarkt te krijgen is. Maar veel mensen vinden het nu eenmaal niet handig om naar een boerderij te gaan en daar je melk te halen. Dat heb ik ook, dat kost nu eenmaal veel tijd. Maar aan de andere kant zou ik het wel willen uitproberen. Want ik houd nu eenmaal van natuurlijke producten. Ik vind het vaak veel lekkerder om producten te eten die zo min mogelijk zijn bewerkt. Bij groente en fruit in de supermarkt zit echt minder smaak. Dat zul je merken als je bijvoorbeeld biologische producten eet. En melk is nu eenmaal ook behoorlijk bewerkt, als je het in de supermarkt koopt. Dat is gepasteuriseerd en meestal ook gestandaardiseerd. Dat vind ik zonde, dus ik ging op zoek naar meer informatie over rauwe melk.

Zo gezond is rauwe melk

Wil je ook meer weten over rauwe melk, dan kan ik het zeker aanraden om naar de site rawmilkcompany.nl te gaan. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp. En hier staat het allemaal lekker duidelijk uitgelegd, dus het is heel fijn en interessant om te lezen. Het blijkt namelijk dat je tegenwoordig rauwe melk van zeer goede kwaliteit kunt krijgen. Maar onze wetten zijn nu eenmaal nog oud. Dus daarom mag het niet in de supermarkt worden verkocht. Dat is eigenlijk heel zonde, want rauwe melk is een prachtig en gezond product. Ik zou het graag lekker makkelijk in de supermarkt willen kopen. Want deze melk is tenminste niet bewerkt. Daarom bevat het lekker veel voedingsstoffen en dat is nu eenmaal een stuk gezonder:

  • Eiwitten
  • Gezonde vetten
  • Vitamines
  • Mineralen

Het is hierbij belangrijk om te weten dat rauwe melk tegenwoordig heel anders wordt gemaakt. Vroeger was de kans dat er bacteriën in zaten een stuk groter. Vandaar dat zwangere vrouwen, baby’s en ouderen het niet mochten drinken. Maar inmiddels is de apparatuur zo verbeterd, er wordt bijvoorbeeld niet meer met de hand gemolken maar met goede machines. En er zijn veel strengere eisen waar iedereen zich aan moet houden. Het wordt ook meteen gekoeld, dus het is zeker qua kwaliteit en veiligheid enorm verbeterd.

Ga naar de Raw Milk Company

Ik kan het zeker aanraden om naar de Raw Milk Company te gaan. Want hier kun je echt geweldige producten krijgen. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Zo heb ik hier de rauwe melk gekocht en geproefd, je merkt een wereld van verschil. Maar je kunt hier nog veel meer mooie producten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan hangop of yoghurt. Hier zit zo veel smaak aan, dat het echt heel fijn is om te eten. Ik gebruik het voor onze toetjes, lekker gezond en het hele gezin smult ervan. Maar ik kook er ook mee, zo kun je er geweldige tzatziki mee maken, of een muntsaus voor bij lamsvlees. Je kunt er ook vlees bestellen. Als je een barbecue organiseert, zou ik zeker adviseren om hierheen te gaan. Het is zo veel smakelijker en ook beter voor je lichaam. Dus check de site of ga gewoon naar de zaak toe. Er zal net als bij mij een wereld voor je opengaan.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn