Wat houdt een Bento box in?

Misschien heb je al eens gehoord van een Bento box, maar de kans is klein dat dit zo is. In Nederland geniet dit namelijk nog maar weinig bekendheid en er zullen dan ook veel mensen zijn die zich nu afvragen wat dit nu eigenlijk is. Een Bento box is een maaltijdbox die oorspronkelijk uit Japan komt. Daar werd dit altijd meegegeven aan man en kinderen voor naar het werk en school, en dit gebeurt nog steeds. De box garandeert een gezonde en voedzame maaltijd, doordat het altijd bestaat uit een vast aantal ingrediënten. Er wordt gebruik gemaakt van globaal vaststaande hoeveelheden rijst, groente en vis of vlees. Traditioneel was het zo dat het ook erg belangrijk was hoe de maaltijd er uit zag. Er was veel aandacht voor de opmaak van de lunchbox, niet alleen bij moeders die dit thuis klaarmaakten, maar ook bij koks die deze boxen verkochten. Koks gaan daar nu vaak wat losser mee om, maar in sommige kringen bestaat er nog steeds een soort van competitie wie de mooiste maaltijdbox meegeeft. De Bento box is dus:

  • voedzaam
  • gezond
  • mooi

Deze factoren zorgen ervoor dat je altijd geniet van een dergelijke maaltijd.

Bento box zelf maken

Dit klinkt natuurlijk ontzettend leuk, zo’n Bento box, en dat is het ook! Feit is dat je dit heel prima zelf kunt maken. Je kunt hiermee heel goed je kinderen of partner verwennen, maar het is natuurlijk ook heel leuk om zelf mee te nemen naar je werk. Als je er zelf mee aan de slag wilt gaan, dan is het goed om te weten dat je een hele keur aan recepten hiervoor online kunt vinden. Maar uiteraard kun je ook gewoon zelf wat verzinnen, je weet dat de basis van een Bento box moet bestaan uit rijst en dat je daar dan groente en vis of vlees aan toevoegt. Dat betekent dat je prima je creativiteit kunt laten stromen en zelf iets kunt maken wat jij helemaal te gek vindt. Maar het kost natuurlijk wel wat tijd om zoiets voor te bereiden en dat is het punt waar het bij veel mensen stuk op loopt. We kennen eigenlijk immers allemaal wel het probleem van te weinig tijd hebben voor zaken, doordat we het al zo druk hebben met werk, gezin en sociale verplichtingen. Er zal bij veel mensen dan ook niet echt tijd overblijven voor het maken van een Bento box voordat zij aan het werk gaan.

Eenvoudig bestellen bij Fresh2Go

Het klinkt erg leuk iedere dag genieten van een dergelijke verse en gezonde maaltijd op het werk, maar in de praktijk blijkt het toch vaak lastig uitvoerbaar te zijn. Werk jij in Amsterdam? Dan is er echter een heel eenvoudige oplossing voor dit probleem, bij Fresh2Go kun je namelijk een Bento box bestellen en bij jouw locatie laten bezorgen. Dat zij een goede kwaliteit leveren, blijkt wel uit het feit dat zij iedere dag in de ranglijst van beste bezorgrestaurants de top 5 halen. Het fijne is dat zij een ruime keus bieden op het gebied van de Bento box en dat zij ook met regelmaat nieuwe menu’s presenteren. Door hun uitgebreide menukaart is er voor iedereen wel een geschikte box bij hen te vinden, zij hebben pittige en milde smaken, zoete en hartige, vis en vlees. Het maakt dus niet uit waar jouw voorkeur naar uitgaat, bij hen kun je zeker iets vinden dat jou aanspreekt. Wil jij ook graag op het werk kunnen genieten van een Bento box? Bestel deze dan eenvoudig online bij Fresh2Go!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn