Wat is de beste e liquid voor een roker die wil stoppen?

Nieuwesigaret - Beste e liquidVoor iedereen die wil stoppen met roken is het een bekend fenomeen dat het niet zo moeilijk is om te stoppen met roken, maar vooral om het vol te houden, dat is waar mensen de mist in gaan. Het lichaam is een bizar fenomeen, want voordat je begon met roken, kon je prima zonder nicotine, maar als je eenmaal een tijdje hebt gerookt doet het lichaam alsof nicotine de belangrijkste bouwstof is die er bestaat. Dat is jammer, want het lichaam heeft alleen zulke reacties met ongezonde zaken. Als je gewend bent aan suiker en je krijgt te weinig suiker binnen, dan komt je lichaam in opstand. Drink je elke dag een lekkere kop koffie of een stuk of wat lekkere bakken koffie, dan neemt je lichaam het je niet in dank af als je besluit om een dagje zonder koffie door te brengen. Hoofdpijn en vermoeidheid is de manier waarop het lichaam je vertelt om zo snel mogelijk een kop koffie met cafeïne te nuttigen. Als je een roker bent, dan is je lichaam er ook als de kippen bij om je elke 30 minuten te herinneren aan het feit dat je even naar buiten moet om een sigaretje te roken. Het lichaam heeft immers nicotine nodig. Nu heeft het lichaam die nicotine natuurlijk niet echt nodig, maar doordat je je lichaam zoveel nicotine hebt gevoerd, denkt het lichaam wel dat het die nicotine nodig heeft en daar komt het stress gevoel vandaan als je even niet rookt. Dat stress gevoel maakt het dus ook moeilijk om het stoppen vol te houden. Stress is op zichzelf al vervelend, maar als je even een incident hebt, een ruzie, een puber in huis, een tentamen waar je maar niet door heen komt, drukte op het werk, et cetera, in al die gevallen is het uitermate lastig om die kalmerende sigaret niet op te steken. Daarom kun je nu gelukkig gebruik maken van een elektroniche sigaret. Hiermee voorkom je dat je lichaam grote hoeveelheden nicotine binnenkrijgt en kun je makkelijker de overgang maken van roker naar niet roker. Je moet alleen even weten wat de beste e liquid is en wat de beste e liquid is voor je persoonlijke situatie. Om daarover meer te weten te komen kun je hieronder verder lezen.

Stoppen met roken doe je met de beste e liquid op het juiste moment

Stoppen met roken gaat in fases. Dat betekent dat je eerst een fysieke fase door moet waarin je fysieke ontwenningsverschijnselen zult ervaren. In deze fase vraagt het lichaam om nicotine. Om geleidelijk te kunnen stoppen is het daarom goed om in deze fase de hoeveelheid nicotine af te bouwen. De beste e liquid in deze fase is dus een e liquid met een beetje nicotine. Hierdoor blijf je als het ware roken, maar wel op een minder ongezonde manier. Het is wel zo dat je dit als een overgangsfase moet zien. Het is dus geenszins zo dat de beste e liquid een e liquid is met nicotine. Daarnaast is het ook per individu verschillende welke e liquid de beste e liquid is, want je kunt namelijk gebruik maken van e liquids met verschillende hoeveelheden nicotine. Niet iedereen rookt evenveel en heeft daarom dus ook niet altijd evenveel nicotine nodig. De beste e liquid is dus per person anders. Als je niet weet wat de beste e liquid is voor jou, dan kun je gewoon zelf experimenteren om te zien wat bij je past. Het voordeel van de verschillende hoeveelheden nicotine in de e liquids is dat je goed kunt afbouwen door eerst een e liquid te gebruiken met iets meer nicotine en om vervolgens af te bouwen naar iets minder tot helemaal geen nicotine. De volgende fase is meer mentaal. Dit is de fase waarin de context om een sigaretje vraagt. Na het eten, bij de koffie, na een romantische nacht en noem het allemaal maar op. Dit zijn momentjes waarin je gewend zou kunnen zijn om te roken. Dit hoef je met een e-sigaret niet op te geven. In plaats van dat je echt een sigaret rookt, rook je nu gewoon een e-sigaret. Wat de beste e liquid is in deze situaties is erg smaak gebonden. Het gaat immers niet alleen om gezondheid, maar ook om wat je zelf lekker vindt. Net als met sigaretten heb je wat betreft e liquids ook verschillende smaken.

Kijk op nieuwesigaret.nl voor de beste e liquid

Als je op zoek bent naar de beste e liquid die bij jou past, dan ben je bij bovenstaande website aan het juiste adres. Niet alleen vind je hier de beste e liquid, maar ook:

  • Vaporizers
  • E-sigaretten
  • Accessoires
  • Informatie

Het is altijd goed om eerst de informatie te bekijken, zodat je sneller weet wat de beste e liquid is voor jou. Zoals gezegd is er niet één e liquid de beste e liquid, maar er zijn wel een paar kwaliteitsverschillen aan te geven. Dit betreft vooral de ingrediënten die soms gezonder of ongezonder kunnen zijn afhankelijk van de soort e liquid die je koopt. Ben je dus op zoek naar een gezonde e liquid, dan is de beste e liquid voor jou één zonder nicotine. Ben je meer op zoek naar een lekkere smaak zonder te roken, dan is de beste e liquid voor jou eventueel één met een beetje nicotine.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn