Wat is een cloud VPS?

Clouduittwente - cloud vpsDe cloud en cloud computing zijn termen die je de afgelopen jaren waarschijnlijk in toenemende mate te horen hebt gekregen, met name op het werk. Cloud opslag en cloud computing zijn nieuwe manieren van bestanden opslaan, delen en toegankelijk maken, van het gebruiken van dezelfde programma’s en applicaties en het samenwerken tussen collega’s aan dezelfde bestanden en documenten. Met dat in gedachten, wat is dan een cloud VPS? En waar is het precies voor? VPS staat voor Virtual Private Server. Een VPS is een virtueel apparaat om websites en andere online toegankelijke materialen mee te hosten op een eigen server. Zo’n virtual private server is af te nemen bij een internet hosting service. Een dynamische virtual private server – dat wil zeggen, een VPS die al werkend (gedurende runtime) gewijzigd en aangepast kan worden – wordt vaak ook wel een cloud server of een cloud VPS genoemd. Eén van de dingen die bijvoorbeeld gewijzigd kunnen worden aan een cloud VPS is de toevoeging van extra hardware, zoals extra RAM of CPU. Daarnaast kan een cloud VPS gedurende runtime naar andere hardware worden overgezet. Een cloud VPS is dus erg dynamisch en bewerkelijk, wat uitermate handig is wanneer je een server met meerdere gebruikers en verschillende apparaten wil delen. Met een cloud VPS kan zelfs een complete fallback (een soort vangnet) worden gecreëerd voor de volledige ICT-omgeving en –infrastructuur van een bedrijf. Dit alles kan dus buiten het eigen bedrijf worden gehost. In principe kun je door middel van een cloud VPS de zorgen en verantwoordelijkheid voor de ICT-omgeving en –infrastructuur van je bedrijf overlaten aan een derde partij, die gespecialiseerd is in het creëren en onderhouden van cloud opslag, cloud-oplossingen, cloud VPS en andere gerelateerde cloud infrastructuur en technologie. Een bedrijf dat dergelijk diensten en producten biedt is Cloud uit Twente. Zij zijn gespecialiseerd in de cloud-oplossingen die ze zelf hebben gebouwd en waarmee ze zowel grote als kleine bedrijven bijstaan in het optimaal organiseren van hun ICT-omgevingen en –infrastructuur.

Een cloud VPS van Cloud uit Twente

Bij Cloud uit Twente kun je allerlei gespecialiseerde informatie inwinnen over het nut, het belang en de voordelen van een cloud VPS en andere cloud-oplossingen. Niet alleen biedt Cloud uit Twente basis cloud VPS diensten, tevens zijn ze in staat om maatwerk te leveren, speciaal voor jouw bedrijf of organisatie. De basis cloud VPS diensten van Cloud uit Twente zijn vaak ruim voldoende voor wat kleinere bedrijven; grotere bedrijven wordt aangeraden een cloud-infrastructuur op maat te laten maken, naar hun eigen behoeften, compleet met een eigen cloud VPS. Cloud uit Twente zet de voordelen van werken met hun cloud-oplossingen op hun website nog even op een rijtje:

 • Je bespaart 40% in IT-onderhoud. De investering in en het onderhoud van hardware is immers vrij prijzig. Aangezien Cloud uit Twente met hun cloud-oplossingen een aardig deel van je benodigde hardware voor hun rekening neemt, vormt dat een mooie besparing op deze kostenpost.
 • Daarnaast bespaar je 20% op je telefoniekosten en 35% op je stroomkosten – dit alles ook weer in verband met het verminderde gebruik van hardware binnen je bedrijf.
 • Bovendien wordt de efficiëntie van je werknemers door middel van een cloud-infrastructuur met maar liefst 14% verbeterd!
 • Door middel van een cloud-infrastructuur, zoals een cloud VPS, kun je je ICT-gebruik precies afstemmen op waar je bedrijf en je werknemers behoefte aan hebben – niet meer en niet minder! Je betaalt alleen voor de diensten die je afneemt.
 • Cloud uit Twente kan je bedrijf en je werknemers 24 uur per dag en 7 dagen per week te woord staan met betrekking tot implementatie, overstappen en optimaal gebruik van de cloud. Alle diensten, kosten en aanspreekpunten onder één kap, omdat Cloud uit Twente verantwoordelijk is voor alle aspecten van de cloud VPS die je bij hen afneemt.
 • Gebruik van een cloud VPS en andere cloud-oplossingen van Cloud uit Twente is gegarandeerd veilig en levert gebruiksgemak van de hoogste kwaliteit.

Wacht niet langer en duik nu in de cloud!

Werken in en met de cloud is één van de meest recente ontwikkelingen in hoe werken wordt vormgegeven in de 21e eeuw. Pijlers van werken in een cloud-omgeving zijn het delen van kennis, input, informatie, documenten, initiatieven, ideeën en feedback in real time, met alle betrokkenen. Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor een dynamische, creatieve en vruchtbare omgeving voor je medewerkers, waarin uitwisseling centraal staat en moeiteloos verloopt. Het maakt dan ook niet uit of je werknemers, medewerkers, collega’s op teamgenoten in dezelfde ruimte zijn, in hetzelfde gebouw, dezelfde stad of zelfs hetzelfde land: zo lang ze beschikken over een apparaat en een internetverbinding kan er altijd worden (samen)gewerkt. Cloud uit Twente levert meerdere diensten en producten om een zo vloeiend mogelijke samenwerking, ook op afstand, door middel van cloud-oplossingen en –infrastructuur mogelijk te maken. Ze bieden onder andere:

 • Hosted desktops
 • Cloud filebox
 • Cloud back-up
 • Cloud anti-spam
 • Cloud anti-virus
 • Cloud VPS
 • Cloud exchange online
 • Office 365
 • Google apps
 • Hardware
 • Software
 • Security
 • Back-up en storage
 • Networking
 • Virtualisatie
 • Systeem- en netwerkbeheer

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Cloud uit Twente, te weten ClouduitTwente.nl. Tevens kun je daar een offerte aanvragen of contact opnemen voor meer persoonlijk advies op maat. Contact opnemen kan zowel telefonisch, als via email. Wanneer je nog niet mee bent in de nieuwe ontwikkeling van werken met de cloud, dan wordt het hoog tijd dat je, met de hulp van Cloud uit Twent, je bedrijf d 21e eeuw in loodst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn