Wat kun je doen met magnetische verf?

Heb jij wel eens overwogen om aan de slag te gaan met magnetische verf? Misschien heb je nog nooit van deze mogelijkheid gehoord. Of je hebt wel eens gehoord van het bestaan van magneetverf, maar je hebt geen idee hoe je dit toe zou moeten passen. Wat is het nu precies? Magnetische verf is een verfsoort waar kleine metalen deeltjes aan toegevoegd zijn. Breng je dit op een oppervlak aan, dan kun je er dus voor zorgen dat dit magnetisch wordt. Zo kun je er papieren, foto’s, tekeningen of wat dan ook maar met magneten aan ophangen!

Magnetische verf of magneetbord

Het is dus wel duidelijk wat je kunt doen met magneetverf, maar waarom zou je hier nu voor kiezen? Je hebt immers eigenlijk altijd in huis al wel objecten waar je met magneten dingen aan op kunt hangen, zoals de koelkast. En anders kun je ook nog altijd ervoor kiezen om een magneetbord te kopen. Waarom dan aan de slag gaan met magnetische verf? Een groot voordeel hiervan is dat het je heel veel vrijheid geeft. Bij een magneetbord ben je altijd gebonden aan het formaat dat deze heeft en daar zit natuurlijk een maximum aan. Wil je een groot magnetisch oppervlak hebben, dan moet je dus meerdere magneetborden naast elkaar hangen. Ga je echter aan de slag met magnetische verf, dan kun je het oppervlak zo groot maken als jij zelf wilt! Je bent niet gebonden aan een bepaald formaat, je kunt zelfs de hele muur hiervoor gebruiken. Een ander voordeel is dat je niet in de muur hoeft te boren. Sterker nog, je hoeft er zelfs niet per se een muur voor te gebruiken, je kunt de magnetische verf ook aanbrengen op een deur of op een keukenkastje. Net wat jij handig vindt! Je kunt er dus heel veel kanten mee op!

Kleur van magneetverf

Daarnaast is een groot voordeel van werken met magnetische verf ook dat je zelf de kleur kunt bepalen. Niet dat magneetverf in veel kleuren verkrijgbaar is, de kleur is namelijk altijd grijs door de kleine metaaldeeltjes die er in zitten. Maar na het aanbrengen van deze speciale verfsoort, het liefst in drie lagen, kun je het daarna wel afwerken met een kleur naar keuze. Dit hoeft geen gewone muurverf of lakverf te zijn, je kunt ook afwerken met whiteboardverf of schoolbordverf. Een groot voordeel van magnetische verf is dus dat het je heel veel mogelijkheden biedt:

  • je kunt het oppervlak zo groot maken als jij zelf wilt
  • je kunt ieder gewenst oppervlak hiermee beschilderen
  • je kunt het afwerken met een kleur naar keuze of met whiteboardverf of schoolbordverf

Reden genoeg dus om niet een standaard magneetbord te kopen en op te hangen, maar zelf met magneetverf aan de slag te gaan! Waar je wel om moet denken, is dat de magneetkracht iets minder sterk is dan bij een gewoon magneetbord. Het is daarom aan te raden om hier extra sterke magneten bij te gebruiken. Deze sterke magneten kun je kopen bij Magneetverfmagneten.nl, net als de magnetische verf, whiteboardverf en schoolbordverf!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn