Wat zijn stelconplaten?

Zoek jij materialen voor een goede verharding? Dan zijn stelconplaten een uitstekende keus! Dit zijn eigenlijk een soort betonplaten, maar dan met een niet constructieve betonbewapening. Ze zijn daardoor voor heel veel verschillende situaties in te zetten, zowel voor permanente als tijdelijke oplossingen. Stelconplaten kun je bij De Keij aanschaffen in A-keus, B-keus en in gebruikte staat. Uiteraard hebben ze ook verschillende afmetingen beschikbaar. Zo kun je bij dit bedrijf altijd wel een verharding vinden die past bij jouw wensen, jouw project en jouw budget!

Stelconplaten bieden uitstekende verharding

Zoals gezegd kun je deze soort betonplaten voor heel veel verschillende situaties inzetten. Stelconplaten bieden een oplossing bij het verharden van:

  • industrieterreinen
  • overslagterreinen
  • bedrijfsterreinen

Daarnaast kun je ze ook uitstekend gebruiken als je tijdelijk een weg nodig hebt naar bijvoorbeeld een bouwproject. Een ondergrond die hard en sterk is, is in veel situaties echt van belang. Op die hiervoor genoemde terreinen moet vaak met zwaar materieel gereden worden. Denk aan vrachtwagens die vol goederen zitten, maar ook aan machines die verplaatst moeten worden. De ondergrond moet dan helemaal vlak zijn, zodat je zonder problemen alles kunt verplaatsen en vervoeren. Als je gebruik maakt van stelconplaten voor de ondergrond, dan kun je er zeker van zijn dat dit het geval is. Maar dat niet alleen, dit materiaal heeft ook een hoge belastbaarheid. Aslasten van 25 ton zijn bijvoorbeeld pas het maximum, wat betekent dat de platen dus echt heel veel gewicht kunnen dragen. Iedere stelconplaat is bovendien voorzien van een deklaag van graniet of kwarts van maar liefst twee centimeter. Hierdoor hebben de platen een hoge slijtvastheid. Je zult dus niet snel gebruikssporen gaan zien. Ze zijn dus sterk, hebben een lange levensduur en ze zijn bovendien ook erg maatvast. Dat maakt stelconplaten echt voor heel veel situaties een geschikt verhardingsmateriaal!

A-keus, B-keus of gebruikt?

Als je naar De Keij gaat voor het kopen van stelconplaten, dan zullen ze jou vragen of je op zoek bent naar A-keus, B-keus of gebruikte exemplaren. Wat is nu het verschil tussen deze verschillende varianten? Bij de A-keus gaat het om platen die rechtstreeks van de fabrikant kome. Ze voldoen aan alle eisen die eraan gesteld worden en ze zijn helemaal nieuw. Bij de B-keus exemplaren is er sprake van kleine afwijkingen, hierdoor voldoen ze niet aan alle eisen die de fabrikant er zelf aan stelt. Ze zijn dus wel nieuw, maar kunnen een minieme afwijking hebben. De B-keus stelconplaten die je bij De Keij vindt, kun je echter voor de meeste situaties prima gebruiken. Ze zijn echter wel wat goedkoper dan de A-keus, wat ze voor jou extra aantrekkelijk kan maken. De gebruikte exemplaren zijn al eens eerder ergens gelegd, voor bijvoorbeeld een tijdelijk project. Ze kunnen hier en daar wat gebruikssporen hebben, maar ze zijn nog steeds van een uitstekende kwaliteit. Ze kunnen daarom nog prima een ronde mee! Als jij voordelige betonplaten zoekt die wel aan alle kwaliteitseisen voldoen, dan zijn de gebruikte stelconplaten van De Keij dus zeker de moeite waard om te overwegen. Zo kun je met een klein budget voor een goede verharding zorgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn