Werken als java software engineer

In de samenleving van tegenwoordig neemt het internet een zeer grote rol in. Mensen maken dagelijks gebruik van apps, websites en allerlei digitale apparaten. Omdat men de hele dag door gebruikmaakt van allerlei technologische toepassingen is de vraag ernaar ook groot. Om die reden zijn er ook veel mensen werkzaam als developers, engineers en meer. Werken als java software engineer is vandaag de dag bijvoorbeeld een zeer gangbare baan. Wie weet ken je iemand die ook dit werk doet of heb je wel wat over deze functie gehoord. De meeste mensen zullen wel een idee hebben van wat een java software engineer is en doet. Maar wat doe je eigenlijk precies als je deze functie hebt? Welke taken heb je, wat zijn je doelen en wat voor vaardigheden moet je hebben? Hoewel het natuurlijk per baan verschilt, hebben de meeste engineers veel vergelijkbare werkzaamheden. Wie werkt als java software engineer heeft onder andere te maken met het ontwerpen van applicaties en onderdelen van websites. Daarnaast speelt data een grote rol bij dit soort werk. Waar je in detail mee te maken krijgt, verschilt natuurlijk per werkgever en project. Hieronder nemen we medical java software engineer als voorbeeld om een beter beeld te krijgen van het type werk.

Wat doet een medisch java software engineer?

Een van de vele takken waar een java software engineer aan de slag kan, is de medische wereld. Het wordt steeds gangbaarder om engineers in dienst te nemen voor medische doeleinden. Ziekenhuizen, klinieken en zorghuizen: al deze instanties zijn op zoek naar mensen die verstand hebben van technologische toepassingen. In sommige gevallen wordt er gevraagd naar een java software engineer. Met name instituten die erg geavanceerde technieken willen gebruiken en veel werken aan innovatie, zijn geïnteresseerd in mensen met kennis en vaardigheden op het gebied van software engineering. Ook in de medische wereld wordt er volop gebruikgemaakt van applicaties en data om de werkprocessen extra efficiënt te maken. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het verbeteren van administratieve zaken. Door processen te automatiseren, blijft er meer tijd en ruimte over voor het doen van onderzoek, aandacht besteden aan patiënten en meer. Engineers werken daarom aan het bedenken en ontwerpen van applicaties die taken efficiënter maken. Ook kunnen er toepassingen gebruikt worden om patiënten betere service en diensten aan te kunnen bieden. Aan de hand van data kan er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat er minder lange wachttijden zijn voor patiënten. Zo zijn er allerlei voorbeelden te bedenken van de werkzaamheden van een java software engineer.

Aan het werk in een vooruitstrevende kliniek

In het bijzonder medische klinieken zijn constant bezig met innovatie en onderzoek. Er wordt steeds gezocht naar betere manieren om patiënten optimaal te kunnen helpen en behandelen. Niet alleen administratieve zaken kunnen verbeterd worden met technologie; het kan zelfs gebruikt worden om nieuwe behandelmethodes te ontwikkelen. Bij Java Professionals vind je momenteel bijvoorbeeld een vacature voor een java software engineer bij een kankerkliniek. In het radiotherapeutisch instituut werkt het development team samen om kankerbestrijding te bevorderen. Ben je werkzaam in het team, dan werk je dus mee aan een zeer belangrijk doel. Voor een java software engineer bij deze kliniek worden onder andere de volgende functie-eisen genoemd:

  • Minimaal 2 jaar ervaring met Java
  • Een goed niveau van Nederlands en Engels, zowel in gesproken als geschreven taal
  • Een HBO of WO diploma in Informatica

Naast bovenstaande eisen zijn er nog voorkeuren voor andere vaardigheden. Ervaring met Matlab, JavaScript, Bootstrap en Eclipse zijn bijvoorbeeld ook een voorwaarde. Wil je meer weten over werken als een java software engineer? Kijk gerust op Java-Professionals.nl voor meer informatie over deze vacature.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn