Wespenbestrijding op vakantie

Vorige zomer gingen we met een groep vrienden lekker op vakantie in eigen land. We hadden een huisje gehuurd in Friesland, even weg van alle drukte van de grote stad. Toen we op vrijdagmiddag aankwamen, waren we natuurlijk dolenthousiast. Zo ver je keek zag je niets anders dan grasland: een waanzinnige omgeving. Het huis was verder prachtig ingericht met een moderne keuken, een luxe badkamer en een open haard. In de tuin stond zelfs een trampoline! Niets dat wees op een probleem… De eerste avond maakten we lol met elkaar en dronken we een paar biertjes. Omdat we toch wel even hadden gereisd, gingen we al vrij vroeg op bed, zonder de lege biertjes weg te zetten. De volgende ochtend sliep ik lekker uit, maar een aantal leden van de groep gingen naar beneden om op te ruimen. Nadat ze even aan het rommelen waren geweest hoorde ik veel geschreeuw, dus ik besloot maar even te gaan kijken. Toen ik beneden kwam zag ik ze direct: een grote groep wespen had zich genesteld op de lege bierflesjes. Ik heb in mijn leven nog niet vaak zoveel wespen op één plek gezien, laat staan binnen. We zijn direct in actie gekomen:

  • Al het eten en drinken opruimen
  • Activiteiten zoveel mogelijk verplaatsen
  • Wespenbestrijding oproepen
  • Wespennestverwijderen

Om te beginnen hebben we alle bierflesjes snel opgeruimd. Ook eten dat was blijven staan hebben we weggegooid. Op die manier hebben de wespen niks om op af te komen. Vervolgens hebben we gebeld met een lokaal bedrijf, gespecialiseerd in wespenbestrijding. Die hadden we gevonden via Beestjes Kwijt, een bedrijf in de ongediertebestrijding met lokale partners. Het team was al die middag beschikbaar, dus we hoefden niet lang te wachten. Tot die tijd hebben we onze activiteiten zoveel mogelijk verplaatst. We zijn even naar een willekeurig stadje gegaan en hebben lekker gegeten in het plaatselijke restaurant. Wonderbaarlijk hoe snel je plannen kunnen veranderen als je tijdelijk niet naar je huisje in kunt!

Wespenbestrijding snel te werk

Toen we die avond thuiskwamen was het team al bijna klaar. We hadden het zo geregeld dat iemand van de groep wat eerder was teruggegaan om ze binnen te laten. Ze waren in de tuin bezig, waardoor wij toch een beetje meekregen hoe wespenbestrijding precies in zijn werk ging. Zelf had ik gedacht dat je gewoon het nest weghaalt en meeneemt, maar dat blijkt geen permanente oplossing. De wespen kunnen dan immers besluiten gewoon een nieuw nest te bouwen. Wespenbestrijding richt zich dus ook op het aanpakken van de beestjes zelf, mits ze uiteraard veel overlast veroorzaken zoals bij ons. Nog diezelfde avond was het probleem verholpen en konden we weer genieten van ons huisje. De rest van de vakantie hebben we nergens meer last van gehad. Ben jij op zoek naar wespenbestrijding, bijvoorbeeld om een wespennest te verwijderen? Neem dan eens een kijkje op wespennestverwijderen.com. Op die site kun je direct een lokaal bestrijdingsteam inschakelen. Ze bieden zelfs seizoen garantie, voor het geval de wespen na een paar weken toch terugkomen. Wij hadden dat uiteraard niet nodig, maar dat lijkt me toch mooi meegenomen!

Geholpen in het weekend

Ik realiseerde me pas later dat we geholpen zijn op een zaterdag. De wespenbestrijding op bovenstaande site is dus 24/7 beschikbaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je de plaag pas in het weekend opmerkt: binnen een paar uur staat er een deskundig team op de stoep. Wij zaten in het meest afgelopen puntje van Friesland en konden direct geholpen worden, dus ik neem aan dat je in iedere grote stad vrijwel meteen aan de beurt bent. Heb je last van een wespenplaag? Regel dan wespenbestrijding via bovenstaande site!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn