Wil je je huis verkopen? Stap dan naar een ervaren makelaar

Verkoopmakelaaroffertes - Huis verkopenEen huis verkopen is niet iets wat je dagelijks doet. Behalve als je makelaar bent dan. Het is dan ook verstandig om naar een makelaar te stappen, mocht je je huis verkopen en niet tegelijkertijd toevallig makelaar zijn. Een huis verkopen is namelijk behoorlijk ingewikkeld. Sommige mensen willen het graag zelf doen en dit kan in principe ook maar je kan er van uit gaan dat je hier best nog wat tijd aan kwijt zult zijn. Er komt een hele hoop bij kijken wat je beter aan professionals kunt overlaten. Als je nu echt tijd te veel hebt en het lijkt je leuk om je te verdiepen in wat er komt kijken bij een huis verkopen, dan is het allicht een goed idee om het zelf te doen. In alle andere gevallen luidt toch echt het advies: stap naar een makelaar. Niet alleen is een makelaar op de hoogte van het gehele stappenplan van de dingen die je moet doen om een huis te verkopen, hij is ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt. Daarom is het ook zeker aan te raden om naar een ervaren kandidaat te stappen die veel huizen verkoopt in uw regio. De huizenmarkt is immers sterk afhankelijk van de locatie waarop het betreffende woning zich bevindt. De stad is een heel ander verhaal dan het platteland. Een woning op het platteland heeft in veel gevallen een grote lap grond of in ieder geval een grote tuin en dit maakt de inzet om het huis te verkopen toch weer een stuk anders. Een huis verkopen in de stad draait op andere principes. In beide gevallen komt uiteraard de staat van de woning sterk naar voren, maar in de stad heeft de omgeving ook een sterk bepalende factor. Een goede makelaar zal u hier alles over kunnen vertellen.

Wat is de beste strategie om een huis te verkopen

Gaat u een huis verkopen in de stad, dan is het goed om de buurt waarin de woning zich bevindt even stevig onder de loep te nemen. Een huis verkopen midden in de stad levert al snel meer op dan een woning die zich in de buurt van de snelweg bevindt. De hoeveelheid vierkante meter hoeft er eigenlijk ook niet eens zo heel erg toe te doen. Is de betreffende woning klein, maar bevind deze zich op een zeer gewilde locatie? Dan weet u bijna wel zeker dat u veel geld kunt vangen. Om zo’n huis te verkopen is het zeker verstandig om te investeren in een goede kwaliteit makelaar die het maximale eruit weet te krijgen. Daarbij moet een makelaar ook de juiste markt aan weten te spreken. Voor ieder soort woning is er weer een ander type mens wat er graag wilt wonen. Een kleine woning midden in een stad aan een drukke weg zal bijvoorbeeld niet erg populair zijn bij mensen met een gezin. Zij zullen eerder kiezen voor een ruimere woning in een rustigere omgeving. De locatie zal waarschijnlijk in hun situatie er een stuk minder toe doen dan voor jonge mensen die op zoek zijn naar een bruisende omgeving. Dit zijn allemaal dingen waar je op moet letten om je huis te verkopen. Om een huis verkopen tot een succesverhaal te maken moet je op al dit soort factoren in kunnen spelen. Om een huis te verkopen zoek je mensen die in de juiste levensfase zitten en die een bepaalde instelling hebben waarom de woning bij uitstek geschikt voor ze is. Ga je een huis verkopen op het platteland, dan is het vaak van belang dat de kopers een zekere binding met de plek hebben. Een huis verkopen gaat makkelijker als je mensen hebt die graag willen terugkeren naar hun geboortedorp. Als jouw woning zich toevallig op deze plek bevindt en ze zijn gecharmeerd door het pand en de nabije omgeving, dan zal het gelijk een stuk makkelijker worden om het huis te verkopen.

Maak een goede afweging tussen prijs en kwaliteit

Om een huis te verkopen is het ten eerste van belang dat je contact op neemt met een ervaren makelaar in de regio. Deze zal u op de hoogte kunnen stellen van de huizenmarkt en bovendien zal deze ook inzicht hebben in de staat van het pand. De kosten van een uitgebreide renovatie kunnen het pand meer of minder aantrekkelijk maken. Als er veel aan moet gebeuren zal de vraagprijs helaas dalen. Ook kan een ervaren makelaar tips geven om uw huis te verkopen. Als er bijvoorbeeld mensen komen om naar de woning te kijken is het belangrijk dat deze er netjes en ruimtelijk uit ziet. Ook is de geur van groot belang. Hoewel mensen de geur van een ruimte vaak niet direct erg opmerken, is het toch zeker bepalend voor de sfeer en het gevoel wat je eraan overhoudt. Al dit soort dingen spelen mee bij de uiteindelijke beslissing van de kopers. Het kopen van een woning is niet alleen een kwestie van het verstand maar ook juist van het gevoel. Bij de keuze voor een makelaar zijn de volgende punten dus van belang:

  • Ervaring in de regio
  • Eerder behaalde succes
  • Een goede prijs kwaliteit verhouding

Ook bij makelaars is het belangrijk om rekening te houden met de prijs. Een goede makelaar kan veel kosten, maar ook veel opleveren. Kijk verder online voor meer informatie hierover.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn