Wilt u een asbestdak vervangen?

Hoewel tegenwoordig vrijwel iedereen op de hoogte is van de potentiële gevaren van asbest, was dit tientallen jaren lang een veelgebruikt bouwmateriaal. Verbazingwekkend veel gebouwen, zoals bijvoorbeeld huizen, loodsen en schuren, die in de periode voor 1994 zijn gebouwd beschikken nog steeds over een dak dat compleet of deels uit asbest bestaat. Indien u er over zit te denken om dit asbestdak te vervangen dan moet u zeker eens een kijkje nemen op onze site. Ons bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van daken waarin asbest is verwerkt. Een asbestdak vervangen is een precies en mogelijk gevaarlijke klus die alleen door experts kan worden uitgevoerd. Wij beschikken over de benodigde keurmerken en kwalificaties zodat een asbestdak vervangen voor ons geen enkel probleem is. Als u wilt verbouwen, slopen of andersoortige wijzigingen aan wilt brengen aan een dak waar de giftige deeltjes in zitten verwerkt, dan is het door de overheid verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Wij kunnen op een veilige en snelle manier uw asbestdak vervangen. Daarnaast kleven er veel meer voordelen aan het inschakelen van ons bedrijf, naast de goede service en het vakmanschap van ons personeel. Wij kunnen namelijk niet alleen asbestdak vervangen door een modern en goed isolerend dak, maar wij bieden u ook de mogelijkheid om te kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen. Vanwege enkele subsidieregelingen kan het voor veel mensen voordelig zijn om niet alleen asbestdak te vervangen maar er ook meteen zonnepanelen op te laten leggen. Wij zijn op de hoogte van alle benodigde wet- en regelgeving rondom en kunnen daarom u zeer goed adviseren wat de beste opties zijn bij een asbestdak vervangen. Eén van de regels is dat een asbestdak vervangen moet gebeuren voor 2024 en dat het alleen mag worden gedaan door een bedrijf met de juiste certificatie. Neem daarom een kijkje op onze website voor de verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Snel en veilig een asbestdak vervangen

Het inademen van asbestdeeltjes kan zeer kwalijke gezondheidsgevolgen hebben. De asbestplaten kunnen misschien weinig kwaad zolang de bouwproducten waarin ze zijn verwerkt nog heel zijn, maar zodra de producten schade krijgen of door de jaren heen verweren kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wacht daarom niet te lang met een asbestdak vervangen. Er zijn veel ernstige ziekten, zoals longemfyseem en longkanker die direct gerelateerd zijn aan het langdurig inademen van asbestdeeltjes. Een asbestdak vervangen zorgt er daarnaast niet alleen voor dat u of andere gebruikers of inwoners van een pand geen gezondheidsrisico’s meer lopen, maar doordat wij de beste materialen gebruiken voor het nieuwe dak is het vaak ook energiebesparend. De oude dakplaten isoleren namelijk veel minder goed dan de nieuwe, waardoor uiteindelijk de investering van een asbestdak vervangen in ieder geval deels terug te verdienen valt. Twijfelt u over het wel of niet aanwezig zijn van asbest in uw dak? Neem dan contact met ons op voor inventarisatie. Aan de hand van een inventarisatierapport kunnen wij u vervolgens adviseren over de beste vervolgstappen. U kiest uiteraard zelf wat voor soort nieuw dak u wilt. Wij kunnen u vervolgens helpen wij zowel het verwijderen als het plaatsen van nieuwe dakbedekking. Voordat wij uw asbestdak vervangen zorgen we er bovendien voor dat de gemeente geïnformeerd is en dat alle vergunningen rond zijn. De voordelen die wij u kunnen bieden bij het plaatsen van een nieuw dak zijn onder andere als volgt:

  • 40 jaar fabrieksgarantie op de coating van de nieuwe dakpanelen
  • Geen condensvorming door nieuwe dakplaten
  • Betere isolatie, dus warmer in de winter en koeler in de zomer

Daarnaast kunt u bij ons kiezen uit verschillende materialen in verschillende prijsklassen zodat er altijd wel een geschikte oplossing voor een ieder gevonden kan worden. Nieuwland installatie- en montagetechniek is daarom ook voor u de beste partner als u aan het nadenken bent over een asbestdak vervangen. Neem daarom bijvoorbeeld eens een kijkje op onze website voor nog meer informatie over onze diensten en producten of vul de online offerte in voor een raming van de kosten.

Gekwalificeerd bedrijf met ervaren medewerkers

Omdat er veel risico’s kleven aan het verwijden van asbestplaten en andere bouwmaterialen waar deze stof is in verwerkt is het zaak dat er professionals betrokken zijn bij het verwijderen. Onze medewerkers zijn gekwalificeerd om te werken met asbest en kunnen daarom veilig en snel de oude dakplaten verwijden, bovendien tegen een zeer scherpe prijs. Vaak kost een asbestdak vervangen ons maar een paar dagen, afhankelijk van het oppervlak kan dit zelfs nog sneller. Ook het plaatsen van een nieuw dak kost ons niet veel tijd. Voor bijvoorbeeld veehouders of landbouwers is dit zeer handig omdat een schuur of stal dan niet al te lang niet gebruikt kan worden. Wij houden bovendien uiteraard rekening met de wensen van u als eigenaar en zullen alles in overeenstemming met u uitvoeren. Een ander groot pluspunt van ons bedrijf is dat wij tevens in staat zijn om gelijk zonnepanelen te plaatsen op het nieuwe dak. Daardoor slaat u twee vliegen in één klap. Giftige oude dakplaten gaan weg en worden vervangen door nieuwe exemplaren zonder asbest die beter isoleren. Door meteen ook zonnepanelen te plaatsen bespaart u bovendien nog meer op uw energierekening. Wilt u uw asbestdak vervangen in Noord-Nederland, neem dan zeker een kijkje op onze site voor meer informatie of voor een prijsopgave. Wij staan u uiteraard graag te woord indien u meer vragen heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn