Wist je dat je een vast contract ook gewoon kunt downloaden?

Als je een werknemer graag in vaste dienst wilt nemen dan zul je natuurlijk een vast contract moeten opstellen. Veel ondernemers laten dit door een juridisch professional doen, want het is heel belangrijk dat het contract alle benodigde onderdelen bevat. Je wilt namelijk een document hebben waar je op kunt terugvallen, en niet alleen om zaken te controleren. Soms ontstaat er namelijk onenigheid en is het heel fijn om terug te kunnen vallen op een officieel document dat volledig rechtsgeldig is. Maar wist je al dat je zo’n vast contract ook gewoon via de website van Rocket Lawyer kunt downloaden? Dit werkt heel gemakkelijk! Bij Rocket Lawyer zijn ze gespecialiseerd in het opstellen van allerlei soorten officiële documenten, zowel contracten als diverse overeenkomsten. Deze contracten kun jij voor een klein bedrag aanpassen aan jouw situatie en vervolgens downloaden om uit te kunnen printen. Deze contracten zijn altijd opgesteld door juristen en dus weet je zeker dat ze alle onderdelen bevatten om rechtsgeldig te zijn. Eigenlijk is het enige wat je nog hoeft te doen als je via Rocket Lawyer een vast contract downloadt is het te in tweevoud uit te printen en door beide partijen te laten ondertekenen. En het is nog volledig gratis ook!

Waarom is een vast contract downloaden gratis?

Bij Rocket Lawyer is het in eerste instantie gratis om contracten en overeenkomsten te downloaden, dat zit namelijk zo: Als je bij hen een abonnement afsluit voor het onbeperkt downloaden van documenten voor een vast bedrag, krijg je altijd een gratis proefperiode. In deze proefperiode kun je net zoveel documenten downloaden als je maar wilt, zoals dat vast contract dat je je werknemer wilt aanbieden. Als je binnen de opzegperiode dit abonnement weer opzegt dan betaal je dus helemaal niets! Dit is een hele prettige manier om de documenten van Rocket Lawyer uit te proberen, omdat je geen enkel risico loopt. Vind je het toch wel heel erg fijn om zonder gedoe zo’n vast contract te kunnen downloaden en daar niet voor naar een jurist te hoeven stappen, dan kun je het abonnement natuurlijk laten doorlopen. Dan kun je namelijk voor een klein prijsje onbeperkt al dat soort contracten en overeenkomsten aanpassen, downloaden en uitprinten om te gebruiken.

Contracten downloaden voor particuliere en zakelijke markt

Bij Rocket Lawyer richten ze zich met hun aanbod overeenkomsten en contracten op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Je kunt er namelijk onder andere de volgende documenten downloaden en uitprinten:

  • Een voorlopig koopcontract
  • Diverse soorten arbeidscontracten, zoals dat vast contract
  • Een verwerkersovereenkomst
  • Een huurcontract voor een woonruimte
  • Een samenlevingscontract
  • Een geheimhoudingsverklaring

Dit is nog slechts een kleine greep uit de grote verscheidenheid aan contracten en overeenkomsten die je via Rocket Lawyer (gratis) kunt downloaden. En het werkt heel gemakkelijk. Je vult gewoon de gegevens in waar het systeem om vraagt, en het contract wordt automatisch aangepast aan jouw situatie. Vervolgens downloadt je dat vast contract en sla je het op op je computer. Print het uit, laat het ondertekenen door beide partijen en voilà, je hebt een officieel document wat volledig rechtsgeldig is en waar je te allen tijden op terug kunt vallen als er een mistverstand is. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn