Zeilmakerij Lelystad maakte er een echte boot van

We waren lange tijd op zoek naar een leuke hobby. Mijn vrouw en ik zijn beide over de pensioengerechtigde leeftijd heen en dat betekent dat er ineens veel meer tijd beschikbaar kwam. Die tijd wilden we op een leuke manier indelen. Dus geen moestuin, geraniums, bingokaarten, boeken lezen of puzzeltjes maken op de bank. We wilden eropuit en hebben lang getwijfeld tussen een camper en een boot. Uiteindelijk besloten we om te gaan voor een boot en na wat informeren kwamen we een leuk model tegen. Perfect zou je denken, totdat we ermee het water op gingen. We merkten dat er aanpassingen nodig waren. Te harde stoelen, beschadigde zeilen, een motor die niet optimaal werkte en twee van de boeien die steevast zonken naar de diepte.

Zeilmakerij Lelystad bood uitkomst

Nu moet ik toegeven dat ik wel handig ben met verbouwen en renoveren, maar dat ik weinig kaas gegeten heb van boten. De kracht van het water, het zout en de aanslag op een boot, ik wist niet waar ik moest beginnen. Hendrik, een vriend van mijn vrouw, raadde aan om eens bij zeilmakerij Lelystad te gaan kijken. Na wat verder gevraagd te hebben, kwam ik erachter dat zeilmakerij Lelystad je niet direct om de oren slaat met hoge prijzen voor de diensten, maar dat je gewoon kunt beginnen met een persoonlijk gesprek. En dat was een leuk gesprek zeg! Zeilmakerij Lelystad feliciteerde me eerst met de aankoop, om vervolgens stap voor stap door te nemen wat zij konden doen om het varen leuker te maken:

  • Betere banken en stoelen in de boot
  • Een sterkere motor met minder onderhoudseisen
  • Een betere buiskap voor betere bescherming
  • Een complete reinigingsbeurt

Hier werd een persoonlijke prijs op geplakt en nadat ik beloofde dat ik die niet verder zou vertellen (zeilmakerij Lelystad kan de prijzen niet aan iedereen rekenen blijkbaar), werd er een datum geprikt waarop zij met de boot aan het werk gingen. Hier hoefde ik verder helemaal niets aan te doen, zeilmakerij Lelystad regelde alles zelf. Toen het werk eenmaal verricht was, werden mijn vrouw en ik uitgenodigd om het resultaat te bekijken. Na een kop koffie werd de boot getoond en werd er gevraagd of we tevreden waren met het resultaat. Na wat extra dingetjes die we bedacht hadden, was het werk afgerond en hadden we ineens een compleet schip voor ons idee! Wat voor mij persoonlijk het belangrijkst was aan deze reis, is de persoonlijke aanpak en de flexibiliteit van de zeilmakerij. Toen we eenmaal op de boot waren en uit wilden varen, kwam ik erachter dat er geen hengelhouder op de boot aanwezig was. Stom natuurlijk, maar ik had daar nooit op gelet. Een belletje naar Zeilmakerij Lelystad verder vonden zij voor mij een plaatselijke monteur die binnen een uur alles in orde gemaakt had, zodat ik rustig kon gaan vissen op makreel. Dát noem ik nou echte service van de bovenste plank!

Haal het beste uit jouw boot

Na wat gesprekken met andere mensen die regelmatig op de boot te vinden zijn, heb ik maar een advies aan de mensen die op zoek zijn naar een boot. Schaf geen boot aan die alles heeft wat je nodig denkt te hebben. Pas wanneer je een aantal keer gevaren hebt, weet je precies wat je wilt hebben. Daarom is het goed om een boot aan te schaffen met een leuke prijs, zodat je budget overhoudt om aan de slag te gaan met de boot. Of om een afspraak te maken bij zeilmakerij Lelystad natuurlijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn