Zelf bedrijfspand verkopen; gouden tips

Zelf je bedrijfspand verkopen is lang niet altijd eenvoudig. Er zijn veel mensen die te lang opgescheept blijven zitten met onroerend goed waar ze eigenlijk al lang vanaf willen. Je kunt natuurlijk iemand anders jouw eigendommen laten verkopen, maar dit brengt veel extra kosten met zich mee. Zelf je bedrijfspand verkopen is de meest goedkope oplossing, maar is ook veel werk. Bedrijfsmakelaarsnet biedt een mooi alternatief. Je houdt zelf de controle over je pand, maar met hulp van dit bedrijf wordt dit pand wel op meerdere websites aangeboden. Jouw advertentie komt op meerdere plaatsen te staan, waardoor je binnen no time een koper zult hebben! Zelf een bedrijfspand verkopen is dankzij Bedrijfsmakelaarsnet daarom een stuk eenvoudiger geworden! Een goede aanbieder alleen is echter niet genoeg; je moet je klanten laten zien dat jij net dat beetje verder wilt gaan dan de rest! Hieronder lees je een aantal gouden tips die ervoor zorgen dat je pand snel verkocht is, zonder dat dit je heel veel extra moeite kost:

  • Zorg voor een goede prijs
  • Ruim ieder kantoor goed op
  • Kies een duidelijk aanspreekpunt
  • Geef de mogelijkheid tot meerdere bezichtigingen
  • Gebruik Social Media
  • Laat het pand taxeren
  • Noem alle voordelen van het gebouw

Zelf je bedrijfspand verkopen kan lang duren. Alles staat of valt met de prijs die je voor je pand vraagt. Je wilt het pand in de meeste gevallen natuurlijk verkopen voor iets meer dan de actuele waarde, maar dit is niet altijd mogelijk. Vraag je een te lage prijs dan is het gebouw snel verkocht, maar blijf je met een schuld achter. Snelle verkoop is daarom niet altijd wat je wilt. Het bepalen van een goede prijs is voor de meeste mensen vaak erg lastig. Het is belangrijker om je pand niet veel te duur op de markt te brengen, maar je eigendommen ook niet voor een habbekrats van de hand te doen. Wat je zelf voor het pand hebt betaald doet niet veel ter zake, laat je hier dus niet door leiden! Wanneer je een goede prijs hebt vastgesteld is het tijd om het gebouw op te ruimen. De meeste mensen herkennen dit wel, opruimen is ook erg belangrijk wanneer je een woonhuis probeert te verkopen. Zelf je bedrijfspand verkopen vraagt dus ook een stuk discipline: je moet het pand in een staat brengen waarin je het zelf ook graag zou aantreffen. Soms moet je hiervoor alleen wat kantoren opruimen, soms moet je een het hele gebouw overhoop halen. Zelf je bedrijfspand verkopen? Denk aan de prijs en houd de boel mooi schoon.

Zelf bedrijfspand verkopen; randzaken

Wanneer je de belangrijkste zaken hebt geregeld is het tijd om te kijken naar de randzaken. Zo is het heel belangrijk om een duidelijk aanspreekpunt te hebben wat betreft de verkoop. Wanneer je zelf een bedrijfspand wilt verkopen kun je ervoor kiezen om zelf dit aanspreekpunt te zijn. Je moet dan wel zeker weten dat je continue beschikbaar bent om potentiële kopers te woord te staan. Soms zal het zelfs nodig zijn open dagen te verzorgen of individuele rondleidingen te begeleiden. Wanneer je hier geen tijd voor hebt of deze tijdsinvestering niet wilt maken kun je ook iemand anders aanwijzen. Zelf een bedrijfspand verkopen hoeft niet meteen te betekenen dat je zelf ook alle randzaken regelt. Het is wel belangrijk kopers de mogelijkheid te geven om je pand meerdere malen te bezichtigen. Vaak kunnen mensen nog niet gelijk beslissen wat ze van het pand vinden. Wanneer je zorgt dat men de mogelijkheid heeft om vaker terug te komen zul je sneller succes hebben. Zelf je bedrijfspand verkopen is niet binnen één dag gepiept! Ook is het belangrijk om gebruik te maken van Social Media. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld Facebook, Twitter en YouTube. Op Facebook kun je een mooie advertentie plaatsen van je pand. Je kunt deze advertentie delen met je vrienden die vervolgens delen met hun vrienden; zo heb je direct een groot bereik. Iedereen in je netwerk weet direct wat je te bieden hebt. Met YouTube kun je leuke video’s plaatsen van het pand. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om 3D-video’s te maken. Potentiële kopers kunnen dan in het pand rondlopen en helemaal om zich heen kijken terwijl ze het gebouw verkennen; gegarandeerd succes! Zelf je bedrijfspand verkopen? Maak gebruik van je bestaande netwerk en van Social Media! Tot slot nog een aantal zaken die vrij voor de hand liggen. Voordat je het gebouw in de verkoop doet laat je dit natuurlijk eerst taxeren. Je weet dan wat je bezit ongeveer waard is en voor welke prijs je het van de hand kunt doen. Hiernaast zet je alle voordelen van het pand even op een rij. Noem bijvoorbeeld de prachtige locatie in het centrum of beschrijf de grote parkeerplaats om de hoek. Zelf je bedrijfspand verkopen is een kwestie van inspelen op je kopers, welk gebouw zou jij aanschaffen?

Aan de slag

Je hebt nu alle informatie die je nodig hebt om zelf je bedrijfspand te verkopen, tijd om aan de slag te gaan! Surf snel naar bedrijfsmakelaarsnet.nl en dien vandaag nog een aanvraag in. Je pand wordt dan aangeboden op meerdere websites tegen een zeer voordelig tarief! Heb je nog geen taxatie laten doen? Via deze site kun je dit eenvoudig en snel laten regelen. Je doet online een aanvraag en binnen mum van tijd weet jij precies wat je gebouw waard is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn