Zet een arbeidsdeskundig onderzoek in

Is een van uw medewerkers langdurig ziek en wilt u graag een arbeidsdeskundig onderzoek laten doen? Dan bent u hiervoor aan het juiste adres bij het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer een medewerker langdurig ziek is. Dit is iets wat u liever voorkomt, maar soms gebeuren er dingen die u van tevoren niet had kunnen voorspellen. Dit blijft natuurlijk erg vervelend en het liefst wilt u er dan zo snel mogelijk iets aan doen. En dankzij het bedrijf Proficiënt Verzuimbegeleiding is dat nu makkelijker dan ooit. Een van de vragen die ons het vaakst gesteld worden is wanneer u nu eigenlijk een arbeidsdeskundig onderzoek moet gaan starten. Dit moet uiterlijk zes weken nadat:

  • De bedrijfsarts hier advies voor heeft gegeven
  • Het eerste jaar ziekteverzuim verstreken is

Het is belangrijk om het arbeidsdeskundig onderzoek inderdaad op tijd te starten, het UWV kijkt hier namelijk ook naar en dit kan vervelende consequenties hebben wanneer u dit niet op de juiste manier heeft aangepakt. Het is misschien vervelend om nog meer geld kwijt te zijn aan een medewerker die niet meer kan werken op dit moment, maar het is uiteindelijk wel de manier om tot de juiste oplossing te komen. En daar helpen ze u bij dit bedrijf natuurlijk graag bij. Wij vinden het dan ook absoluut een aanrader om met dit bedrijf aan de slag te gaan en dit allemaal zo snel mogelijk te regelen.

Meer weten over het arbeidsdeskundig onderzoek

Natuurlijk wilt u meer weten dan alleen maar wat er nu voor kosten bij een arbeidsdeskundig onderzoek komen kijken. Het is ook belangrijk om te weten wat er nu allemaal zal gaan gebeuren tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek. Dit kan natuurlijk van persoon tot persoon en van situatie tot situatie verschillen. Daarom is het zo belangrijk om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Tijdens het onderzoek wordt er niet alleen gekeken naar de situatie van de medewerker die ziek is, maar ook hoe het bedrijf ervoor staat. Zijn er bijvoorbeeld andere taken binnen het bedrijf die de medewerker kan doen? Dit zijn allemaal belangrijke dingen waar er naar gekeken moet worden om zo tot de juiste conclusie te kunnen komen. Het is daarnaast fijn om te weten dat ze bij dit bedrijf een landelijke dekking hebben. U kunt hier dus waar dan ook in Nederland terecht en dat vinden veel ondernemers toch wel erg prettig. U krijgt daarnaast een hoge kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs. U kunt er dus op vertrouwen dat de uitslag van het arbeidsdeskundig onderzoek goed zal zijn.

Ga vandaag nog aan de slag

Heeft u het advies gekregen van de bedrijfsarts om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten doen of is het eerste jaar van ziekteverzuim van de medewerker inmiddels verstreken? Dan wordt het tijd om een arbeidsdeskundig onderzoek te starten. Als dit voor u het geval is, dan raden we u aan om vandaag nog contact op te nemen met het bedrijf. Dit kan ook erg handig zijn als u bijvoorbeeld ergens vragen over heeft of wanneer u meer wilt weten over de verschillende aspecten die bij een arbeidsdeskundig onderzoek aan de orde komen. Misschien zijn er wel dingen die u zelf nu al kunt doen. Ook daar kunt u dan bijvoorbeeld al mee aan de slag gaan. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat u dit allemaal op de best mogelijke manier regelt en dat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken. Kom daarom vandaag nog in actie en zorg ervoor dat alles op dit gebied goed geregeld wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn